Напрежение в лагера на Франция преди двубоя с Полша
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
При световните шампиони не всичко е идеално

Днес отборът на Франция излиза срещу Полша в мач от 1/8-финалите на Мондиал 2022. Френският тим спечели своята група на Световното първенство, но в състава на “петлите” обаче не липсва напрежението.

Френските медии твърдят, че атмосферата в националния отбор не е перфектна. Изданието “L’Equipe” разкрива, че има малък конфликт между играчите заради слабите изяви на защитника Бенжамен Павар. Според информациите, Усман Дембеле и няколко други футболисти на световните шампиони са поискали от треньора Павар да бъде изваден от титулярния състав след слабия мач, който направи срещу Австралия. Ветереаните в състава на “петлите” – капитанът Юго Лорис и нападателят Оливие Жиру, са застанали на странта на Павар.

„Говорих с Павар след мача. Той е играч, който работи невероятно здраво и винаги е мотивиран. Изобщо не се притеснявам за представянето му, защото знам, че той ще бъде в най-добрата си форма, когато това е най-необходимо“, коментира Кингсли Коман, който играе с Павар и в Байерн.

„Вярно е, че с него имахме много разгорещена дискусия. Оправихме нещата. Това са нормални ситуации във футбола на това ниво. Какво му казах? Казах му, че е ужасен и той го осъзнава“, разкри селекционерът Дидие Дешан.