Оливер Кан: Колебанията при Нагелсман започнаха още миналия сезон
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Юлиан е отличен специалист, а и на лично ниво винаги сме се разбирали", заяви легендарният вратар

Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен – Оливер Кан, направи обширен коментар за решението на клуба да се раздели с треньора Юлиан Нагелсман. Въпреки че баварците бяха осем от осем в Шампионска лига и само на точка зад лидера Борусия Дортмунд, ръководството на тима смени Нагелсман с Томас Тухел.

“Колебанията в играта на тима започнаха още през миналия сезон – в двубоите срещу Виляреал и Борусия Мьонхенгладбах”, каза Оливер Кан.

“С Юлиан работихме в продължение на две години. Той е отличен специалист, а и на лично ниво винаги сме се разбирали. Последните няколко дни бяха трудни за нас. Една-две нощи даже не успях да спя добре. В тази работа няма нищо забавно, това е част от нещата.”, продължи изпълнителният директор на Байерн.

“Срещу ПСЖ демонстрирахме на какво сме способни като отбор. Преценихме, че целите, които сме си поставили този сезон, са под заплаха да не се изпълнят. Ето защо дойде решението да освободим Юлиан и то бе добре обмислено. Това беше един продължителен процес, а не емоционална реакция”.

“Целите на Байерн винаги са високи и затова в един момент трябваше да вземем решение. Можехме да изберем лесния начин и да оставим нещата така с надеждата, че всичко ще се получи”, каза още Оливер Кан.

В допълнение бившият вратар на Байерн заяви, че е взето най-доброто решение за клуба на фона на разбиранията на ръководството.