Пореден гол на Обамеянг донесе трите точки за Барса в Доностия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Каталунците" отново са на втората позиция в Ла Лига с този си успех

Барселона успя да се върне на победния път след минимален успех с 1:0 при гостуването си на Реал Сосиеад в мача им от 33-ия кръг на шамппионата.

В 11-та минута Осман Дембеле получи топката в наказателното поле и отправи изстрел, но ударът му се отби в лявата греда. Топката се върна в Гави, който прехвърли защитата, за да намери Феран Торес, а той с много триково прехвърляне намери отлично Пиер-Емерик Обамеянг на далечната греда и той от няколко метра с глава беше точен за 1:0.


След половин час игра Александър Сорлот пропиля златен шанс за домакините след като засече топката пряк-свободен удар, но покрай целта.

Преди почивката Александър Исак получи кълбото на границата на пеналтерията и отправи изстрел, който премина вляво от вратата на Тер Стеген.

Веднага след подновяването на играта домакините пропуснаха нов отличен шанс за гол. Янузай пусна пас към Сорлот, но той отново показа неточен удар и прати топката встрани. След час игра отново той беше лишен от гола, но този път Тер Стеген се намеси отлично.

Така Барса събра 63 точки на второто място в таблицата – с равен актив със Севиля, но и с мач по-малко от андалусийци. Сосиедад пък продължава битката си с Бетис за петото място, като към момента се намира на шеста позиция с 55 пункта – два по-малко от “зелено-белите”.