Премиерът на Испания: Ла лига може да стартира на 8-ми юни
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Испанската “Ла лига” може да се рестартира на 8-ми юни, след като министър-председателят на страната Педро Санчез даде разрешение за това.

Футболът в Испания бе прекъснат на 12-ти март, но отборите вече се завърнаха към нормални тренировки. По-рано през седмицата, президентът на “Ла лига” Хавиер Тебас приветства завръщането на Бундеслигата и каза, че немското първенство е за пример, който трябва да бъде последван от испанската “Премиера дивизион”.

За доиграването на сезона в “Ла лига” остават още 11 кръга и Тебас е уверен, че състезанието може да бъде завършено до края на месец юли. Мачове ще се провеждат през всеки ден от седмицата, в опит да задоволят фенове и телевизиите след продължителната пауза.

Преди потвърждението от министър-председателя, Тебас казваше, че “работят за рестартиране на първенството на 12 юни, но се изчаква конкретно решение от властите.”

“Ще има футболни мачове всеки ден. На това се надявам. Не би трябвало да имаме проблеми да запълнил всеки ден от седмицата, за да можем да доиграем 11-те кръга.“

“Надявам се на смислено решение от Испанския Футболен Съюз по въпроса с подновяването, защото за нас е много важно да дадем точна информация на медиите, държащи правата за излъчване на лигата, както и на всичко фенове на испанския футбол по света. Трябва да играем мачове в максимално много дни, за да минимализираме загубите” – казва Тебас.