Рома се прицели в халф на Ювентус
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Уестън МакКени най-вероятно ще остане в Серия А

Полузащитникът на Ювентус Уестън МакКени може да премине в Рома през този трансферен прозорец, съобщава “Goal”. Според изданието Жозе Моуриньо е голям почитател на футболиста и иска да го привлече в редиците си. Очаква се Ювентус да се съгласят на сума от около 35 милиона евро за правата на футболиста.

МакКени бе закупен от “бианконерите” през 2020 година от Шалке за 25 милиона евро. Той обаче не успя да се наложи като основен играч в селекцията на Масимилиано Алегри, поради което прекара последния сезон под наем в Лийдс. Престоят му във Висшата лига също не се увенча с успех, тъй като той не успя да помогне на Лийдс да се спаси от изпадане в Чемпиъншип.

Жозе Моуриньо обаче е известен със способността си да изважда най-доброто от своите футболисти и да ги кара да играят по-добре от преди. Португалецът вижда в МакКени идеалния халф, който притежава много енергия и може да покрива голяма дистанция по време на мач.

Това е качество, което играещия на неговата позиция в тима на Рома – Неманя Матич вече не притежава. Сърбинът е изключително опитен и ценен футболист за Жозе Моуриньо, но вече е в напреднала възраст, която не му позволява да играе по начина, по който може доста по-младия МакКени.