Съкровеното желание на Маркос Алонсо – да играе за Барса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"В Челси се чувствах важен," разкрива бранителят

Неговият дядо играе за Реал (Мадрид) – между 1954 и 1962 година. Баща му обаче носи екипа на Барселона – в периода 1982-1987 година.

Самият той е юноша на Реал, но в момента носи екипа на каталунците и не крие, че именно това е отборът, който подкрепя от дете.

Той е Маркос Алонсо и разкри любопитни подробности пред каталунските издания “Спорт” и “Мундо Депортиво”.

“В който и да е момент от кариерата ми, ако ме беше попитал в кой отбор съм искал да играя, щях да ти отговоря, че основното ми желание беше да бъда в Барса, както беше с баща ми,” споделя Алонсо.

“Това е отборът, който подкрепям още от малък и може би това беше поредното ми рисковано решение и излизане от комфортната ми зона, но проектът е хубав и доста ме мотивира.

“След толкова много време навън, да играя в Ла Лига преди края на кариерата ми, беше нещо, което исках, така че това ми помогна за моя избор.

“Това лято беше малко стресиращо за мен, но другата опция беше да остана в Челси – отбор, в който се чувствах важен. Там прекарах много години и ако бях останал, вместо да си тръгна, нямаше да ми бъде зле.

“Мисля, че във всеки един момент от кариерата ми щях да избера Барса. Сега още повече, защото след толкова години в чужбина, да се завърна в Ла Лига ми беше сред приоритетите, а и с проект като тазгодишния най-после всичко се нареди, за да мога да дойда тук.

“Дали преди това съм имал възможност да пристигна в Барса? Не, защото, ако беше така, щях да дойда тук по-рано. Все пак е истина, че още откакто бях в школата на Мадрид, понякога е имало разговори за това, но нищо не се получаваше.”