Тухел преди Дер Класикер: Няма по-голямо предизвикателство от това
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ние сме претендент за всеки трофеи с тези играчи", споделя Тухел

В събота Томас Тухел ще дебютира начело на Байерн Мюнхен в дербито срещу Борусия Дортмунд. Предстоящото издание на Дел Класикер е от решаващо значение за битката за титлата в Германия. Тухел, който е бивш мениджър на Дортмунд, заяви, че няма как да има по-голямо предизвикателство на старта на кариерата си при баварците.

„Няма по-голямо предизвикателство от това да започна времето си тук с мач срещу Дортмунд. Това е най-големият мач в германския футбол и има допълнителен елемент към него, като се има предвид текущото състояние на таблицата в лигата“, каза германският специалист.

„Голямо сътресение е, когато старши треньор напусне, но най-бързият начин да спечелиш доверие е да отидеш директно на тренировъчното игрище. В крайна сметка това помага на всички да излязат на терена, за да се подготвят за съботния мач. Това е огромен двубой за всички нас. Въпрос на изграждане на увереност и очакване“, добави бившият мениджър на Челси.

“В чужбина Байерн е свързан с победата. ДНК-то на клуба е свързано с ангажираността. Отборът е един от най-талантливите и най-добрите в Европа и наистина очаквам с нетърпение да работя за този клуб. Ние сме претендент за всеки трофеи с тези играчи”, добави Тухел.