УЕФА започна атаката срещу Ювентус, Реал (Мадрид) и Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
От централата заявиха, че е стартиало дисциплинарно производство

Европейската футболна централа УЕФА съобщи официално, че е започнато дисциплинарно производство срещу Реал (Мадрид), Барселона и Ювентус за потенциално нарушаване на правната рамка на съюза след обявяването на турнира Суперлига.

Това означава, че разследването от Етичната и дисциплинарна комисия на УЕФА е приключило и сега следва да се види какви дисциплинарни производства са взети. Те могат да бъдат от глоба до изключване от турнири в Европа за една или две години.


“След разследване, проведено от етичните и дисциплинарни инспектори на УЕФА във връзка с така наречения проект “Суперлига”, бяха открити дисциплинарни производства срещу Реал (Мадрид), Барселона и Ювентус за нарушаване на правната рамка на УЕФА”, гласи изявлението. “Допълнителна информация ще бъде предоставена по-късно”, се добавя в текста.

От всички клубове-основателки на проекта, единствено Юве, Барса и Реал не се оттеглиха официално от плана. Всикчи останали – Милан, Интер, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Челси, Тотнъм и Атлетико (Мадрид) решиха да се споразумеят с УЕФА и се оттеглиха от плановете.