В Италия искат отнемане на титлите на Ювентус
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бианконерите пред ново изпращане в Серия Б

Италианският политик Алесандро Ди Батиста, който до миналата година беше част от движението “Пет звезди”, атакува изключително остро гранда Ювентус след поредните скандали, в които се замесиха Бианконерите.

Нещо повече, 44-годишният активист поиска всички титли на Юве да бъдат отнети.

“За пореден път световният колос е замесен в скандал, а главните лица на клуба няма да влязат в затвора,” заяви Ди Батиста.

“Дори когато имаше скандал с подслушване, като случая с Луис Суарес (за категоричното даване на италиански паспорт). Първо имахме “Калчополи” (аферата с уредените мачове), след това беше аферата със сдружаването на ултрасите на клуба с италианския ъндърграунд. Сега афера с финансите…

“Пак ли Ювентус ще остане ненаказан? Една година в Серия Б, но всички титли трябва да му бъдат отнети. Италия има нужда от чистота и законност!.”

През 2006 година Италия беше разтърсена от аферата “Калчополи”, след която Ювентус беше отстранен по административен път от Серия А.

Сега пък колосът от Торино отново бе “хванат” в присвояване, схеми за неплащане на данъци и нарушаване на финансовия феърплей при трансфери.

На Апенините са убедени, че ако прокуратурата докаже вината на клуба, Юве отново ще бъде изпратен в Серия Б.