Яростна офанзива: Германия (чрез Bild) подкрепи Борис Джонсън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Британският премиер натиска УЕФА да даде домакинството на Евро2020 на неговата страна

Най-тиражният вестник в Германия Bild изрази подкрепата си към министър-председателя на Великобритания Борис Джонсън, който поиска от европейската футболна централа УЕФА да даде домакинството на всички мачове от предстоящото само след три месеца континентално първенство на оглавяваната от него страна.

“Имаме ли сделка, мистър Джонсън? Вие вземате (домакинството) на турнира, ние вземаме трофея!”, гласи огромното заглавие на челната страница на изданието.

Вчера сутринта буйнокосият Джонсън обяви, че Обединеното Кралство е напълно готово да домакинства на всички срещи от Евро 2020 през юни и юли.

Аликзандър Борис де Пфефел Джонсън аргументира искането си към УЕФА с уверението, че правителството в Лондон планира да свали всички рестрикции за социална дистанция от 21 юни.

Европейската централа, която ще обяви окончателно си решение за провеждането на европейското първенство на 5 април, реагира мигновено, декларирайки че няма да се наложи да се прибягва до помощта на Великобритания и ще успее да организира предстоящото европейско първенство по футбол в 12 държави, както е планирано.

Още тази сутрин обаче Германия използва трибуната на Bild, за да покаже на УЕФА, че подкрепя идеята на Великобритания.

Яростна офанзива: Германия (чрез Bild) подкрепи Борис Джонсън 1

Според плана, който все още е актуален, националният стадион “Уембли” в Лондон трябва да преме мачовете от група “D”, както както и полуфиналите и финала на турнира.

Шотландският град Глазгоу също ще бъде домакин на три мача от груповата фаза и един от осминафиналите.

За последен път Англия домакинство на европейски финали през 1996 година. Тогава шампион стана именно Германия, като бундестимът надигра Трите лъва в епичен полуфинал след изпълнение на дузпи.

Bild пише: “Футболните фенове в Европа най-после заслужават истински футболен фестивал!”

Според сега действащите разпоредби след 17 май мачовете на “Уембли” може да бъдат посещавани от 10 хиляди зрители. Очаква се обаче за старта на Евро 2020 тази цифра да нарасне на 30 000.

Все повече гласове в Британия и Германия твърдят, че президентът на УЕФА Александър Чеферин няма да удържи на натиска на двете континентални сили. Според някои дори той вече бил благослклонен към идеята за промяна в плана…