Добави коментар
Буйнокосият премиер на Великобритания изпрати мощен сигнал до европейската централа, поиска всички мачове от Евро 2020 на Острова

Европейската футболна централа УЕФА декларира, че няма да се наложи да прибегне до помощта на Великобритания и ще успее да организира предстоящото европейско първенство по футбол в 12 държави, както е планирано.

Тази сутрин премиерът на Великобритания Аликзандър Борис де Пфефел Джонсън обяви, че оглавяването от него страна е напълно готова да домакинства на всички мачове от Евро 2020 през юни и юли.

Той аргументира силния намек към УЕФА с уверението, че правителството в Лондон планира да свали всички рестрикции за социална дистанция от 21 юни.

Националният стадион „Уембли“ в Лондон трябва да преме мачовете от група „D“, както както и полуфиналите и финала на турнира. Шотландският град Глазгоу също ще бъде домакин на три мача от груповата фаза и един от осминафиналите.

УЕФА предпочете да използва доказаната си стратегия да не коментира изказвания на високопоставени политици и не отгови директно на предложението на Джонсън, но заявиха, че продължават да следват настоящия план.

Официалното и окончателно решение за провеждането на европейското първенство трябва да бъде огласено на 5 април.

Добави коментар
Гласувай: