Ясен Петров разговарял с Ивелин Попов веднъж, за 2-3 минути
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Георги Дерменджиев бил най-настоятелен с увещанията да го върне в националния отбор

Бившият капитан на националния тим Ивелин Попов, който се наслаждава на впечатляващ сезон в руското първенство, обяви, че е разговорял със селекционера на националния тим Ясен Петров само веднъж.

Нещо повече, нападателят на Сочи разкри, че разговорът е продължил две-три минути и в него е ставало дума предимно за възстановяването му, а не за евентуално завръщане в отбора.

Попов прекрати кариерата си в националната формация, но в последните месеци на няколко пъти даде индикации, че е готов да се завърне.

„Когато взех решенията през годините се натякваше, че съм стар, че едва ли не се дава път на младите,” заяви Попов пред Дарик радио. “Това го слушах 5-6 години…

“Дойде моментът, в който им казах: „Оттеглям се“. После Георги Дерменджиев беше доста добре настроен. Звънеше ми доста често, но му казах, че съм взел това решение.

“После се случи контузията, а след нея като назначиха Ясен Петров, той ми се обади един път. Бях в процес на възстановяване. Поговорихме 2-3 минути. Нищо конкретно не се случи след този разговор.

“След това ми звъняха хора от националния отбор и ми казваха ,че има желание да дойде в Сочи, да гледа някои мачове и да поговорим. Казах им, че няма проблем и да заповяда и дотам. Не е идвал в Сочи и след това не сме говорили повече по телефона.

„Зависи от желанието на треньорите, как виждат отбора, какво искат. Телефонът ми го знаят. Не мисля, че е удачно от моя страна като футболист, аз да звъня на треньорите и да им казвам, че искам да се върна. Това е работа на треньорите.

“Всеки си вижда отбора по един или друг начин. Вижда система на игра, на кои футболисти да разчита и т.н. Имаме си телефоните. Ако преценят, аз имам два телефона, мисля, че ги имат и двата телефона. Има ли желание, те могат да ме намерят.”