Betfair Back and Lay залози

Betfair Back and Lay залози 1

Ако за първи път предстои да изпробвате уменията си в спортната борса на Betfair, вероятно сте попаднали поне веднъж на термините back и lay за залозите в нея. Но какво точно означават тези два термина в конкретния случай?

Под термина back се подчертават случаите, когато правите залог “ЗА” конкретен изход на дадена среща. Спортната борса на Betfair функционира по малко по-различен начин от стандартните букмейкъри, като при нея имате право да заложите “ЗА” (back) и “СРЕЩУ (lay) това дадена среща да завърши по определен начин.

Обяснено най-накратко, залозите “ЗА” (back) се посочва, когато вие смятате, че определена среща ще завърши по определен начин. Например: ако играят отборите на Челси и Арсенал, можете да заложите “ЗА” (back), че Челси ще спечели срещата на “Стамфорд Бридж”. Бихме могли да кажем, че с това вие влизате в стандартната си роля на залагащ.

По-различно е обаче когато посочвате функционалността “СРЕЩУ” (lay). Тогава вие можете в пълна степен да използвате потенциала на спортната борса, влизайки в ролята на букмейкър и определяйки сам коефициента за даден мач. Залогът ви обаче ще бъде активен единствено тогава, когато някой друг “посрещне” (match) вашия залог с предложения от вас коефициент.

Пример

Нека разгледаме back и lay залозите с конкретен пример.

В английската Висша лига един срещу друг се изправят отборите на Манчестър Юнайтед и Ливърпул. Както винаги, имаме три налични възможни изхода на двубоя:

  • Манчестър Юнайтед да победи
  • Мачът да завърши наравно
  • Ливърпул да победи

Ако решите да подкрепите Манчестър Юнайтед, можете да направите залог “ЗА” (back). Тогава печелите, ако и “червените дяволи” спечелят срещата.

Ако решите обаче да играете “СРЕЩУ” (lay), тогава вие печелите единствено при равенство или победа на Ливърпул. При този случай можете и сами да посочите желан от вас коефициент, стига той да бъде “посрещнат” (match) от друг играч. Разбира се, ако пожелаете твърде нереалистична ставка за този изход на срещата, най-вероятно никой няма да го посрещне, а залозът няма да стане активен.

Много опитни играчи редовно опитват и т.нар. “скалпиране”, използвайки борсата на Betfair. Какво означава това? “Скалпиране” е когато залагаме “ЗА” (back) даден отбор, а когато коефициентите се променят по време на играта на живо, даваме опцията “СРЕЩУ” (lay).

Макар по-различно от залагането в обикновен букмейкър, залозите в борсата бързо могат да обърнат представите ви и да ви накарат да я заобичате. Естествено в началото ще бъдете подкрепени от Betfair бонуси, които компанията специално е подбрала за начинаещите от вас. Вижте как можете да си направите Betfair регистрация.

0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Bwin

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв.

рейтинг

9.1
Най-Желан

Bet365

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 100лв.

рейтинг

9.8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
P