Електронни спортове залози

Най-Препоръчван

Winbet

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 100лв

Bwin

Начален Бонус до 222лв

Palms Bet

Начален Бонус до 200лв

Efbet

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Електронните спортове са нещо, което мнозина от нас все още не познават. Причината за това е, че макар и много популярни в чужбина, ние все още ги гледаме с известна доза скептицизъм. Причината за това е, че все още много хора не възприемат електронните спортове за истински спорт. А всъщност какво точно представляват електронните спортове ще разгледаме по-долу.

Какво представляват електронните спортове?

Електронните спортове всъщност представляват виртуални битки в някоя определена видео игра. Както при обикновените спортове, тук най-често става дума за отборна игра. Отборит са съставени от двама до петима играчи. В зависимост от играта, състезанията може да бъдат и  индивуални играчи.

Електронните спортове са разпределени в различни категории. Категорията зависи от вида на играта и обикновено тези категории са само условни и не са обозначени в букмейкърите. Все пак е важно да знаете какви катеории съществуват за да знаете какво да очаквате от сблъсъка, който предпочетете:

 • FPS – Тези игри са всъщност игри със стрелци от първо лице. Обикновено тези игри се играят отборно, а главната цел е да убиете своите противници. Те са най-разпознаваемият вид игри в индустрията, а най-известните имена са тези на Counter Strike, Call of Duty и Overwatch.
 • RTS – Или иначе казано стратегии в реално време са тези при които е необходимо да изграждате план за дейстие няколко хода напред. Тези са един от най-сложните видове игри, като тук е необходима прозорливост и добро планиране. Това е така, тъй като често тези игри включват използването на ресурси, които трябва да пресметнете предварително. Най-известното заглавие е Starcraft.
 • MOBA – Така наречените мултиплеър онлайн арени са всъщност подобие на стратегическите игри, които споменахме по-горе. Тук обаче действието е доста по-динамично, а игрите се провеждат в затворен контур. Обикновено играчите са в отбор,но имат възможност да развиват личните си персонажи индивидуално чрез различни предмети, които купуват или намират на бойното поле. По този начин играта става все по-конкурента с течение на времето, а битките по-епични, тъй като играчите подсилват героит си. Примери за такъв тип игри са League of Legends и DOTA.

Какви залози мога да правя?

Ще се изненадате от избора на пазари, които ще намерите при залозите на електронни спортове. Естествено, маркетите варират в зависимост от играта, която играем, но най-често използваните са тези:

 • Краен победител –класическата опция, чрез която прогнозирате победителя в края на двубоя.
 • Хендикап залози – Хендикап залозите осигуряват виртуално предимство на единият отбор, а в замяна вие получавате повишен коефициент за селекцията.
 • Общо – Този пазар има много вариации в зависимост от играта, която сте избрали. Те могат да бъдат за общо убийства, общо рундове и др.
 • Победител на карта – Често за победа в даден мач е необходимо да вземете няколко рунда от него. Затова и се появиха залози на отделните карти, които пък биват оприличавани на полувремената във футбола. Тук обаче те също се разминават в зависимост от играта и могат да бъдат първа кръв, първа карта, първа кула и т.н. Залогът е за победител за зададеното условие.
 • Точен резултат – Не е необходимо да поясняваме подробно какво се има предвид с това, тук можете да заложите на точният резултат в края на мача. Както казахме, тъй като се провеждат в определен брой рундове, можете да избирате от предварителни селекции.
 • Дългосрочни събития – Тези залози касаят победител в различни турнири в далечно бъдеще. Коефициентите са по-високи, също както и риска.

Кои букмейкъри предлагат esports?

Електронните спортове вече си имат редица почитатели и все повече букмейкъри ги добавят към портфолиото си, за да бъдат налични за потребителите. Именно затова и всички букмейкъри в България предлагат залози на esports, като някои от тях разполагат с изключително богато портфолио:

 • Winbet – Компанията бе една от първите, интегрирали залозите на електронни спортове в България. Компанията предлага широк набор от игри и първенства, налични за залог, а много от събитията са достъпни и на живо.
 • Bwin – Богатият избор в платформата за спорт предвещаваше, че и при електронните спортове ще имате голям избор. Именно това се случи и в момента Bwin е един от най-добре подготвените букмейкъри с портфолио от над 10 заглавия и залози на живо на всички по-популярни турнири.
 • Палмсбет – Palsmbet електронни спортове представляват сериозна конкуренция, тъй като компанията има залози на Counter Strike, DOTA, LoL и др.
 • Efbet – Също като останалите български букмейкъри, ефбет сериозно наблегна на електронните спортове и създаде категория, която има множество възможности за избор. Ще намерите редица турнири на различни игри, както и редица пазари за залог.
 • Bet365 – Дълго време не можехме да се насладим на Електронните спортове в Bet365, тъй като секцията не бе налична в България. Пандемията промени това и сега можем да видим пълният потенциал на английският букмейкър. Компанията разполага с редица спортове, а турнирите които предлага са от най-популярните, до най-различни локални първенства.

Заключение

Макар някои хора да бъдат скептично настроени, можете да видите, че Електронните спортове се развиват с главоломни темпове и съвсем скоро ще се наредят до лидерите на пазара. Това много ни радва, тъй като те предлагат изключителна динамика, напрегнати битки и адреналин. Играчите пък тренират непрекъснато, за да бъдат в кондиция и да доставят на публиката зрелището, от което се нуждаят. Ако досега не сте опитвали залозите на електронни спортове, определено няма да сбъркате, ако действате още сега.

Esports – ЧЗВ

Електронните спортове могат да бъдат разгледани като съвсем нормален спорт. Можете да изберете отбор, игра, събитие на което да поставите вашият залог и след това е необходимо само да изберете сумата за залог.
Можете да печелите от Esports чрез популярни стратегии, както и с помощта на статистиката. Проучвайте добре всяко едно събитие, както и отборите, преди да направите вашите залози.
Esports всъщност представляват видео игри, при които два отбора се изправят един срещу друг в надпревара. Играчите имат за цел да надделеят над другия отбор, точно както и при класическите спортове.
Тъй като електронните спортове добиха огромна популярност, вече всеки букмейкър предлага залози на тях.
Най-популярните заглавия сред електронните спортове определено са DOTA 2, League of Legends и Counter-Strike: Global Offensive.
Още за електронни залози
P