Електронни спортове – всичко, което трябва да знаем

Електронни спортове – всичко, което трябва да знаем 1

Спорт ли е Esport?

Хората задават този въпрос много често. Отговорът е съвсем прост. Да! Речникът определя спорта като атлетична дейност, изискваща умения или физическа способност. Електронният спорт обаче е подобен на състезанията с коли. И двата спорта не изискват много физическа активност, за да се практикуват. Независимо от това, те все още се считат за спорт поради умение. Тези спортове изискват умения като рефлекси и фокус.

През последните няколко години Esports стана изключително популярен. Приходите и разпространението на спорта отбелязват огромен растеж. Приходите от електронни спортове нараснаха с 38,2% до 906 милиона долара през 2019 година. Хазартната индустрия също забеляза този ръст. Така букмейкъри като Bet365 и Efbet започнаха да предлагат залагания за Esports. При електронните спортове има същата концепция като спортните залагания, а единствената разлика е видеоигрите. Мачовете не са между два футболни клуба, а между два игрални отбора.

 

Как работи Esports?

Както всеки друг спорт, Esports изисква най-малко двама играчи или отбори, които се състезават един срещу друг. Мачовете са предимно част от елиминационни турнири Дали играч или отбор печели мача, зависи демонстрираното в играта. Всяка игра има официален набор от правила и насоки. Това също означава, че рефер или комисия ръководи всяка игра. И играчите получават наказание или може да бъдат дисквалифицирани, след като не спазват тези правила.

 

Залагания на електронни спортове

За хора, които имат опит със спортни залагания, бързо ще се адаптират към залозите на Esports. Защото залаганията в Esports са подобни на спортните залагания. Има обаче малка уловка. Залаганията в електронните сортове са далеч по-непредсказуеми от традиционните спортни залагания. Вие трябва да направите собствено проучване на отборите и състезателите, преди да заложите.

Първата стъпка към залаганията на електронни спортове е разбирането на всички налични опции. Подобно на спортните залагания, има множество опции на различни коефициенти. Ето и кои са основните пазари на електронни спортове:

  • Краен победител:

Това е най-простият вид залагания. Както всеки друг спорт, вие избирате само отбора, който да спечели мача, независимо от резултата или спечелените карти.

  • Хендикап линии:

Хендикапът е малко по-сложна опция. Например, има голям фаворит в мача. Коефициентът за този отбор вероятно е много нисък. В този случай можете да изберете залог с хендикап. С хендикап прогнозирате, че отборът трябва да спечели с дадена разлика. Например при залог -1.5, той трябва да спечели играта с 2:0.

Общо: Има и опция за залагане на статистически данни за мача, като общо килове или точки, както и за брой изиграни карти.
Пропозиционни залози: Последният вариант са предложения за залози. Тези залози се отнасят за някои части играта или мача. Например колко килове получава определен играч.

 

Кой е най-популярният Esport?

Най-популярният Esport е Fortnite. Fortnite е игра, която е разработена от Epic Games – тя има има най-голям брой играчи онлайн като те са над 200 милиона.

Целта на играта? Играчите или отборите трябва да се победят един друг, докато не са последните, които останат в играта Звучи доста просто. Конкуренцията обаче е убийствена. Нищо чудно, че Fornite предоставя един от най-големите наградни фондове в историята на електронните спортове Наградният фонд се състои от общо 30 милиона долара. Шампионът взима 3 милиона долара от този невероятен награден фонд.

Освен Fortnite, има още турнири с големи наградни фондове. Например League of Legends или Dota 2. Две напълно различни игри от Fortnite. Тези игри се наричат MOBA, което означава Multiplayer Online Battle Arena. Противоположно на Fortnite, играчите трябва да унищожат крайната цел, за да спечелят играта.

 

Букмейкъри за залагане на eSports:

Bet365 е безспорен лидер в индустрията на залагания. Хазартният оператор стартира през 2000 година и е най-големият букмейкър в света. Въпреки че операторът не е изцяло фокусиран върху eSports, той предлага много залози на електронни спортове.

Pinnacle Sports е един от най-старите букмейкъри. Този сайт за спортни залагания е може би най-добрият в залозите на електронни спортове поради това че предлага всички възможни турнири и има голям архив с резултатите.

Българският букмейкър Efbet също предоставя на играчите възможности за залагане на eSports. В последно време Ефбет увеличи пазарите и броя турнири на електронни спортове в своя игрален сайт, което е добра новина за феновете на този вид залагания у нас.

0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Най-Желан

Bet365

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 100лв.

рейтинг

9.8

PalmsBet

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 30лв.

рейтинг

9.5

Bwin

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв.

рейтинг

9.1
0
Ще се радваме да оставите своя коментар!x
()
x
P