Как да правим депозит и теглене на средства чрез Neteller?

Как да правим депозит и теглене на средства чрез Neteller? 1

Компанията е основана през 1999 година в Канада, а през 2004 се мести на остров Ман. Тя е собственост на голямата британска група Paysafe Group. Системата Neteller е една от най-големите и ползвани на eWallet пазара. В момента клиенти от повече от 200 държави използват електроните портфейли в системата, за да извършват плащания към търговци, букмейкъри, социални мрежи, както и да получават такива.

Как работи Neteller

За да ползвате системата е нужно да си направите регистрация в сайта. Процедурата е безплатна и лесна и ви позволява да оперирате с 26 различни валути, сред които и български лева. Като онлайн портфейл, Neteller ви позволява да получавате и изпращате пари към и от различни интернет базирани търговци, букмейкъри и други. Обикновенно транзакциите се осъществяват бързо и за разлика от банковите, можете да ги наредите и през почивни дни. Самите трансфери са с ниски такси и са в порядъка на 2.5% от сумата, но не повече от 20 долара. Като условие за превод и получаване на средства е наличието на валиден, регистриран емейл адрес, както за получател, така и за изпращач.

Как да се регистрираме в Neteller?

Регистрацията в Neteller е бърза и лесна и протича в два етапа. Първо е нужно да влезете във формата за регистрация, да попълните личните си данни като имена, дата на раждане, пол, адрес, държава, имейл, валута, която предпочитате, парола. Избора на валута не е стъпка, която трябва да подценявате, имайте предвид, че ако изберете лева то при превод от банкова сметка в лева към акаунт в лева, така или иначе ще има превалутиране през евро и вероятно ще загубите някакъв % от средствата си заради курсови разлики. По-добре е това да се избегне и да изберете за валута евро, но това е ваш избор. Попълвайки всички необходими полета и потвърждавайки регистрацията, вие вече имате акаунт в Neteller.

Добре е веднага след създаването му да го верифицирате. Първата стъпка за верификацията е да депозирате средства. Няма изискване за сумата и можете да го направите чрез кредитна или дебитна карта, банков трансфер, биткойн и други. Така или иначе преди верификацията вие ще имате зададени лимити за теглене и депозит, след като парите са по сметката ви трябва да изберете опцията – „Increase your limits by verifying your account” и да следвате стъпките по верификация. Процесът съдържа избор на въпроси и отговори за сигурност, снимка на документ за самоличност, понякога може да се изискват и сметки за ток например като доказателство за адрес.

Как да депозираме и теглим средства

Възможностите за депозит са различни, като за повечето има и такса от 2.5%. Можете да депозирате чрез банков трансфер, кредитна или дебитна карта, биткойн портфейли, Skrill, Epay и други.

Депозирането с кредитна или дебитна карта е лесно и в няколко стъпки, но преди това трябва да сте регистрирали и варифицирали картата в акаунта си. Можете да ползвате до 5 карти, като можете да премахвате някои от тях, в рамките на година можете да регистрирате карти от до пет банки. За депозита влизате в секцията – Money In, избирате картата от която ще депозирате, пишете основанието за депозит и натискате Continue, за да потвърдите транзакцията. Средствата ще постъпят веднага по акаунта ви.

Чрез банков трансфер процедурата отново започва с влизане в раздел Money In, отбелязване на сумата за депозит и потвърждаване чрез Continue. След това трябва да извършите и трансфера чрез интернет банкирането на сметката си или посещение в банковия клон, като отбележите и 12 цифровия код от системата на Neteller. Средствата ще постъпя в рамките на 1 до 3 работни дни. Подобна е процедурата и за депозит чрез Epay като избирайки този вариант в менюто и въвеждайки сумата ще бъдете пренасочени към системата на Epay, откъдето да завършите процедурата. Средствата ще постъпя в рамките на 1 до 3 работни дни.

Има няколко опции за теглене на средства от Neteller:

 • трансфер на средства – тази опция е валидна за всеки регистриран потребител и чрез нея може да се изпратят пари до дргу потребител използвайки като данни неговия имейл адрес;
 • изпращане на средства към търговски сайт – средствата се превеждат веднага към желаният от вас търговец;
 • трансфер към портфейл в Skrill
 • трансфер от акаунта ви в Neteller към банковата сметка;
 • трансфер към дебитна или кредитна карта;
 • трансфер към мобилен телефон;

Таксите, които се дължат са от 10 долара за банков трансфер, такса за превалутиране от 3.99 % за трансфер към портфейл в Skril. Можете да използвате и карта Neteller и да теглите суми на банкомат, като таксата за всяка транзакция е 4 лева. Времето за трансфер към банкова сметка е от 3 до 5 работни дни, докато при другите методи е веднага.

Кои букмейкъри приемат депозити и тегления с Neteller

Повечето от букмейкърите приемат депозити и тегления чрез Neteller. Много от тях даже поемат и таксите за тези операции. Можете спокойно да ползвате системата, като по този начин банковите ви сметки няма да стават достояние на различните букмейкъри и съответно да се излагат на допълнителен риск.

Част от букмейкърите, с които можете да работите използвайки Neteller са:

 • BETFAIR
 • BET365
 • PINNACLE
 • BWIN
 • 1XBET

Предимства и недостатъци

Един от основните плюсове е сигурността, която ви дава системата на Neteller. Компанията използва доста сериозни мерки за сигурност, използвайки системата вашите банкови сметки няма да се регистрират при търговци и букмейкъри. Времето за разплащания и депозити е добро, често в рамките на минута. Много търговци и букмейкъри като Bwin приемат този начин на депозити и тегления.

Недостатъците са по-малко и са свързани с таксите, които се дължат, но имайки предвид и че някои букмейкъри биха ги поели за своя сметка. Възможно е част от букмейкърите да ограничат възможността ви за получаване на начален бонус, ако сте направили първия си депозит по този метод. В зависимост от избрания метод за теглене е възможно да получите средствата на третия ден след потвърждаване на транзакцията.

Заключение

Електронните портфейли стават все по-често използван метод за депозити и тегления към букмейкърите и сайтове за залози. Методът има свои предимства и недостатъци, но основното е, че ви дава допълнителна сигурност срещу измами с банковите ви сметки. Добре е винаги да се запознавате с условията в сайта към който ще правите разплащания, за да прецените дали този метод е оптималния за вас.

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Най-Популярен

Efbet

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

рейтинг

9.7
Efbet
МНЕНИЕ
ВХОД
Най-Препоръчван

Winbet

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 100лв

рейтинг

9.4
Winbet
МНЕНИЕ
ВХОД
5 дек. 2020 12:30 pm
Гьозтепе лого
Гьозтепе
- -
Кайзериспор лого
Кайзериспор
5 дек. 2020 12:30 pm
Гьозтепе
-
-
Кайзериспор
5 дек. 2020 12:30 pm
Генчлербирлиги лого
Генчлербирлиги
- -
Аланияспор лого
Аланияспор
5 дек. 2020 12:30 pm
Генчлербирлиги
-
-
Аланияспор
5 дек. 2020 1:00 pm
Локомотив Москва лого
Локомотив Москва
- -
Рубин Казан лого
Рубин Казан
5 дек. 2020 1:00 pm
Локомотив Москва
-
-
Рубин Казан
5 дек. 2020 2:15 pm
ЦСКА 1948 лого
ЦСКА 1948
- -
Берое лого
Берое
5 дек. 2020 2:15 pm
ЦСКА 1948
-
-
Берое
5 дек. 2020 2:30 pm
Рединг лого
Рединг
- -
Нотингам Форест лого
Нотингам Форест
5 дек. 2020 2:30 pm
Рединг
-
-
Нотингам Форест
5 дек. 2020 2:30 pm
Бърнли лого
Бърнли
- -
Евертън лого
Евертън
5 дек. 2020 2:30 pm
Бърнли
-
-
Евертън
Estadio Ciudad de Valencia 5 дек. 2020 3:00 pm
Леванте лого
Леванте
- -
Хетафе лого
Хетафе
5 дек. 2020 3:00 pm
Estadio Ciudad de Valencia
Леванте
-
-
Хетафе
5 дек. 2020 3:00 pm
Коняспор лого
Коняспор
- -
Ерзурум ББ лого
Ерзурум ББ
5 дек. 2020 3:00 pm
Коняспор
-
-
Ерзурум ББ
5 дек. 2020 3:00 pm
Йени Малатияспор лого
Йени Малатияспор
- -
Истанбул Башакшехир лого
Истанбул Башакшехир
5 дек. 2020 3:00 pm
Йени Малатияспор
-
-
Истанбул Башакшехир
5 дек. 2020 3:00 pm
Джилингам лого
Джилингам
- -
Суиндън Таун лого
Суиндън Таун
5 дек. 2020 3:00 pm
Джилингам
-
-
Суиндън Таун
P