Как да печелим от залози на голф?

Как да печелим от залози на голф? 1

Макар и нестандартен спорт с топка, голфа е един от най-популярните в света. Всяка година интереса към провежданите турнири става все по-голям, като с това се увеличават наградните фондове и съответно възможностите за печалба на залагащите. Разбира се като всеки друг спорт и този има определени специфики и е необходимо да научите възможно най-много за него, за да максимализирате печалбите си. Но какво всъщност представлява голфа?

Правила на играта Голф

Голфът е игра, в която участниците имат за цел чрез удряне на топки с различни по дължина стикове, да преминат през определен брой дупки на дадено игрище. От изключителна важност е това да стане с възможно най-малко удари. Обикновено броя на дупките е 18, като се започва от дупка номер 1. За всяка конкретна дупка има позиция, на която може да се постави топката и единствено от която да се започне играта за съответната дупка.

Как да решим на какво да залагаме?

За да си отговорим на този въпрос трябва да разгледаме как всъщност се организират събитията свързани с играта на Голф. Това са турнирите. Не съществуват събития от частен характер, при които дадени голфъри решават да играят един срещу друг. Дори това да се случи, много малка е вероятността някой букмейкър да се съгласи да предложи пазари. Най-известните турове са PGA Tour и European Tour. Първия се провежда основно в Америка, а главните участници са основно американци, но има и чужденци, които искат да участват заради големите наградни фондове и възможността да се изкачат високо в световната ранглиста. Втория тур, макар да носи това име се играе не само в Европа, но също така в Азия и Южна Африка. Други популярни турнири са The Masters, US Open, The Open. Ryder Cup пък е турнир, в който един срещу друг се изправят участниците от PGA Tour и European Tour. Всеки един от тези турнири завършва с допълнителни серии, при които най-добрите в края участват за големи награди.

 

Какви са възможните пазари?

Тъй като много често участниците в един турнир са над 100, то и възможностите, на които можем да заложим са изключително много. Да започнем с най-популярния и вълнуващ всеки голф фен пазар, а именно победител в турнира. Bet 365 предоставя пълен списък с играчите в даден турнир, като ви дават възможност да заложите както на човека, който е лидер във всички ранглисти и явен фаворит за спечелването, така също и да търсете късмета си при аутсайдерите на дъното на класирането. Втория и по-привлекателен пазар, който ще ви представим е този с класирането. Тук имате възможност да заложите на човек, който дори да не е фаворит, има големи шансове да се представи много добре на турнира. Важно е само той да успее да се класира. Това, в зависимост от букмейкъра, който сте избрали, може да означава класирането му в топ 3, топ 5 и др. Хубавото при този тип залози е, че след като направите своето проучване, може лесно да спечелите доста пари, при залог на висок коефициент. И последния тип пазари свързани с класирането е този за влизане на даден играч в топ 10 или топ 20. Такива пазари можете да намерите в 1xBet. За да може един игра да печели от игра на голф, той трябва да участва в турнири. А за да избира в кои точно турнири да участва, той трябва да има карта, която му дава това право. Такава карта се печели с активно участие и добри класирания в турнирите. Затова и последния представен ви пазар, ви дава възможност да заложите на играч, който дори да не се бори за спечелване на всеки турнир, то ще търси място в горната част на класирането.

А когато тези две възможности за залог не са ви достатъчни, то разнообразието ще ви затрупа. Много често букмейкърите предлагат възможност за залог на играч, който ще направи отличен старт и ще поведе в турнира. Следващи два пазара са тези, при които да заложите на това, кой участник в турнира ще направи най-малко удари през турнира или пък кой ще е този , който ще направи най-малко точки след определен брой удари.

Има и един вид пазар, който може да отсее голяма част от участниците и да ви даде свобода за залагане. Всички играчи, условно, са разделени на малки групи спрямо националностите си. А вие може да заложите на това, кой ще оглави групата си в края на турнира. Разбира се, макар че конкуренцията намалява осезаемо, то и коефициентите падат. Затова е хубаво да сте сигурни, че си заслужава да играете тук, вместо например за влизане на същия играч на върха в класирането.

Залагане на живо

Тъй като събитията са по-малко на брой, то и всеки залагащ трябва да знае точно кога и къде се провеждат събитията. Но дори и да изтървете началния момент, повечето букмейкъри могат да ви предложат опцията и за залагане по време на игра. Разбира се всичко това е стандартизирано и се случва както при всеки друг спорт. Можете да избирате в динамична среда своя фаворит, спрямо актуалното му състояние или да затворите вече направен залог, когато вашия фаворит не се представя добре. За разлика от много други спортове, при този има една особеност. Много малко са букмейкърите, които могат да ви предложат и връзка на живо, за да следите представянето. Това е така, тъй като определени компании държат правата за съответните турнири и не желаят предоставянето пред чужда аудитория. Затова е хубаво да се поинтересувате дали вашия букмейкър има права за излъчване.

Основни съвети при залагане на голф

И макара вече да ви обяснихме основните места и начини, по които може да печелите от голф, то е редно да ви кажем и неща, които да улеснят това. Важно е, когато правите своето проучване и избирате играчите, на които да заложите да имате предвид следните фактори. На първо място това е моментната форма на играча. Разгледайте добре как се е представял в послездните няколко турнира, в които е участвал. Дори да е на високо място в генералното класиране и коефициентите за него да бъдат достатъчно ниски, то е възможно да е изпаднал във временна дупка и прибързан залог на него да ви доведе до главоболия.

Също така от изключителна важност е да проследите представянето на даден играч в предишни издания на същия турнир, на който ще залагате. Причината за това е, че много от играчите имат свои любими игрища, на които се представят значително по-добре и други, на които просто играят, за да запазят картите си. Всяко едно място, което може да ви предостави информацията описана по-горе ще ви даде и статистика за това как се представя играча по време на игра. Това е полезно, когато смятате да заложите на пазари от типа временен лидер в първия кръг или кой ще вкара най-много топки за определен брой удари. И на последно място ще ви посъветваме да избягвате да залагате на неопитни играчи. Много от тях са под напрежение да спечелят даден турнир, основно за да запазят позицията си в генералното класиране или просто да покажат своята възможност за победа в различни турнири. Това ги подлага на допълнително неспокойствие по време на игра, което може както да им помогне за по-добро представяне, така също и да ги провали в постигането на тяхната цел.

Заключение

Ако следвате изложената тук информация ще имате реален шанс да останете очаровани от залагането на този не толкова динамичен спорт. Ще натрупате завидни печалби, тъй като възможностите предоставени като пазари, съчетани с ясното ръководство за това какво да следите при избор на играч и кои турнири да изберете, ще работят във ваша полза. За нетърпеливите от вас, Winbet е компанията която предлага големи турнири, така че, не губете време, а опитайте и вие.

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Най-Популярен

Efbet

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

рейтинг

9.7
МНЕНИЕ ВХОД
Най-Желан

Bet365

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 100лв.

рейтинг

9.8
МНЕНИЕ ВХОД

Palms

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 30лв.

рейтинг

9.5
МНЕНИЕ ВХОД

Bwin

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв.

рейтинг

9.1
МНЕНИЕ ВХОД
21 сеп. 20207:00 pm
Динамо Москва
- -
Ахмат
21 сеп. 2020 7:00 pm
Динамо Москва
-
-
Ахмат
21 сеп. 20208:00 pm
Астън Вила
- -
Шефилд Юнайтед
21 сеп. 2020 8:00 pm
Астън Вила
-
-
Шефилд Юнайтед
21 сеп. 20208:00 pm
Фенербахче
- -
Хатайспор
21 сеп. 2020 8:00 pm
Фенербахче
-
-
Хатайспор
21 сеп. 20208:30 pm
Арда Кърджали
- -
Славия
21 сеп. 2020 8:30 pm
Арда Кърджали
-
-
Славия
21 сеп. 20209:45 pm
Милан
- -
Болоня
21 сеп. 2020 9:45 pm
Милан
-
-
Болоня
21 сеп. 20209:45 pm
Портимоненсе
- -
Пасош Ферейра
21 сеп. 2020 9:45 pm
Портимоненсе
-
-
Пасош Ферейра
21 сеп. 202010:15 pm
Уулвърхямптън
- -
Манчестър Сити
21 сеп. 2020 10:15 pm
Уулвърхямптън
-
-
Манчестър Сити
P