Как да залагаме на FIFA?

Как да залагаме на FIFA? 1

С развитието на компютърните игри и увеличаването на популярността им, се появиха и електронните спортове като една нова индустрия. Появиха се турнири в които едни играчи се състезават срещу други. Това пък от своя страна позволи на букмейкърите да предложат на своите клиенти възможността да залагат именно на подобни състезания, като по този начин разнообразиха предлаганите услуги и привлякоха нови клиенти. Именно по този път премина и създадената от компанията Electronic Arts игра FIFA.

 

Какво представлява играта FIFA?

В основата си, това е игра симулираща футболни срещи. Всичко започва в края на 1993 година и от тогава всяка година излиза нова версия на играта, а тя се подробрява с големи темпове. Дотолкова че последните издания и визуални ефекти са трудно различими от реална футболна среща. Именно това е целта и на Electronic Arts с този проект. Играта дава възможност за създаване на собствен отбор, както и игра с един от реално съществуващите отбори, състоящи се от симулационни образи на техните реални играчи. С тези отбори може да се състезавате както срещу други отбори, управлявани от компютър, така и онлайн срещу реални други играчи. Именно последната възможност разви до голяма степен и състезателността на тази игра, превръщайки го от съревнование с приятели, до електронен спорт с висока популярност.

Турнири

Може би най-популярния турнир, който се организира е FIFA eWorld Cup, домакинстван от световната организация. В него най-добрите отбори по електронен футбол се състезават за да получат шампионската титла.Всеки един от отборите се състои от двама участници, единия, който е титуляр за игра на Playstation и един, който е титуляр за игра на Xbox.
Втория турнир е FIFA eNations Cup. Той както и еквивалента му в реалния футбол има за цел да противопостави отбори и представители на различни държави, които да се състезават едни серщу други и да донесат слава на страната си. Това е и един от турнирите, който отваря път на много от участниците към по-големия турнир eWorld Cup.

На трето място са серия от турнири под шапката на FUT Champions Cup. Самата игра в своята онлайн част е базирана на това да се играят игри срещу реални играчи, като с всяка победа се натрупват точки, които изкачват даден състезател напред в изградена ранг листа. Именно турнирите дават възможност на най-добрите състезатели да се съревновават за парични награди.
На последно място ще добавим и това, за което много фенове на футбола се надяват. Това са симулациите на реалните шампионати – ePremier League, Virtual LaLiga, eSuperliga, eSeria A. При тях имаме симулация едно към едно с реалните участници през даден сезон, като от играчите зависи, дали техния отбор ще се класира на по-горна позиция.

 

Съвет при залагане на FIFA

Както и всяко друго спортно залагане и при това има много тънки моменти, които трябва да предвидите. Не трябва да се хвърляте с главата напред и да очаквате моментални печалби, а трябва сериозно да проучите срещите, на които ще залагате. За тези от вас, които имат опит с реални футболни срещи, трябва да кажем, че макар да нещата да изглеждат изключително еднакви, то това не е съвсем така. Всеки един от отборите се управлява от индивидуален състезател или група от състезатели. Това означава, че макар един отбор да съдържа по-добри състезатели в реалния живот и да се представя на добри позиции в класиранията и турнирите, може в електронния свят това да е напълно различно. Затова е необходимо внимателно да проучите играчите, с кои отбори обикновено играят, какви са тенденциите им при участието им в дадени турнири. Трябва да вземете под внимание и факта, че всяка година излиза нова версия на играта, което означава, че ще има съответните изменения. Един играч може да е бил във върхова форма при дадена версия, но на следващата година да има затруднения с адаптирането към новостите и да не се представя толкова добре.

 

FIFA без участници

Това е един не толкова популярен вариант, който букмейкърте предоставят. В него се избира една от последните версии на играта и се пуска симулация на определена среща. За разлика от нормалните фифа турнири и състезания, при тези срещи и двата отбора са контролирани от компютъра. Важно е да се има предвид, че те нямат и състезателен характер, тоест срещите, които се провеждат между напълно случайни отбори е по-скоро приятелски, но с правилата на състезателен мач. Затова и не винаги може да се предвидят реалните изходи от срещите, тъй като перфектната форма на едни футболисти в дадена среща може да е съвсем различна в следващата. Варианта който смятаме за най-добър и силно препоръчваме е при игра на подобен тип FIFA срещи да залагате по време на игра. Винаги има живо предаване, където може да наблюдавате играта, както и пазари на живо. Спрямо развитието на играта по-лесно ще може да определите какъв ще е нейния изход и да предотвратите нежелани загуби.

 

Пазари

Това, което смятаме, че е най-лесно за обяснение при играта на FIFA са пазарите, на които имате възможност да заложите. Те са абсолютно идентични с тези, които може да ви предложи и една реална футболна среща. Разбира се няма да имате възможности да залагате на играч, който ще отбележи гол, например. На първо място е най-важния пазар, а именно за краен изход. Може да изберете дали срещата ще приключи в полза на символичния домакин, гост или няма да има победител. Също така може да изберете да заложите на повече от един знак или да изберете своя фаворит, като се защитите при равенство да получите залога си обратно.

Следващия тип налични пазари са свързани с головете, които ще бъдат вкарани в една среща. Това може да е пазар Под/Над (както за цялата среща, така и за полувреме), Точен резултат, Ще вкарат ли и двата отбора гол, Колко гола ще вкара единия участник.

Много често може да откриете и пазари с Хендикап. При този тип залози, вие давате предимство на противниковия отбор, като смятате, че вашия фаворит ще се справи дори и ако е в изоставаща позиция. Разбира се може да правите и обратна логика и да заложите на аутсайдера, като предположите, че ще успеят да ударжат срещата и няма да допуснат голяма разлика.

 

Залози на живо и онлайн предаване

Както при всички електронни спортове, така и тук, най-важното нещо е живото предаване. За щастие, тъй като благодарение на него игрите станаха толкова популярни, то и почти винаги има излъчване на предаването, което може да гледате в избрания букмейкър в реално време. А заедно с това ще получите и възможност да залагате на живо идентично с това на реална футболна среща. Важно е обаче да знаете следното. Тъй като виртуалните срещи на FIFA са по-кратки от истинска футболна среща, нещата се развиват по-динамично. Това означава, че коефициентите при залагане на живо ще се менят бързо, а пазари ще се затварят за части от секундата. Много често дори и при най-лекото вълнение в играта, букмейкърите затварят всички пазари. Затова следете играта и залагайте навреме.

 

Заключение

Електронните спортове като поредицата FIFA са златната среда между виртуални футболни срещи и реални футболни срещи. Получавате динамиката от истински мач, но много по-често. Турнирите могат да се провеждат и от вкъщи, така че шанса да бъде отменен даден турнир е напълно минимална, а напрежението също толкова голямо. Затова направете добро проучване за турнирите, които се играят, следвайте нашите съвети и не забравяйте да проверявате за новости около този нов свят за залагане. Залози на FIFA можете да правите в Efbet българският букмейкър, който макар да не е наблегнал сериозно на Електронните спортове, може да се похвали с една достатъчно подробна секция. Efbet началният бонус достига до 200лв., като той ще ви даде добър стартов капитал за вашите залози. Не пропускайте да проверите и 1xBet, където електронните спортове също са налични.

0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Най-Препоръчван

Winbet

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 100лв

рейтинг

9.4

Bwin

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв.

рейтинг

9.1
Най-Желан

Bet365

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 100лв.

рейтинг

9.8
0
Ще се радваме да оставите своя коментар!x
()
x
P