Как да Залагаме на League of Legends?

Как да Залагаме на League of Legends? 1

Една от най-популярните игри в света към момента е създадената през 2009 от Riot Games игра League of Legends. Може дори да се приеме, че за тези 10 години, тя успя да постави основите на онлайн залагането и изобщо на развитието на голяма част от игрите като еСпортове, като същевременно играе и ролята на иноватор за създаването и провеждането на турнири. В момента Riot Games разполагат с още 3 игри, които са производни на League of Legends, като се възползват от популярността, която тя е придобила. С времето се очаква те също да станат толкова индивидуални, че да има турнир за всяка една от тях.

Какво представлява League of Legends?

В същността си League of Legends е игра, която е вдъхновена от играта Dota, която пък е създадена от същата компания създала и World of Warcraft – Blizzard Entertainment. Тук е важно да споменем, че към момента се провеждат и турнири по Dota, а информацията тук е в голямата си част валидна и за тях. Основната цел в League of Legends е чрез контролиране на един от предлаганите шампиони да разрушите кулите, пазещи противниковия Нексъс, а след това да унищожите и него. Отбора, който първи направи това, печели играта. Разбира се играта може да приключи и ако един от отборите се предаде, но това автоматично взривява нексъса, без да се разрушават кули. Всеки отбор се състои от петима играчи, всеки от които има своя специфична роля. Играта постоянно търпи промени, както откъм нови шампиони, които могат да бъдат избирани, така и от ролите, които вече съществуващите могат да изпълняват. Именно постоянното развитие и хората, които играят играта, доведе до развитието ѝ до ниво на електронен спорт.[alert type=”info” icon-size=”normal”]Всеки отбор може да прилага свои собствени стратегии, които да го доведат до победа![/alert]

 

Турнири

Именно стратегиите, които отборите създават доведоха до възможността за интерес към играта откъм разнообразие. Това пък спомогна за създаването на първите турнири, изцяло организирани от създателите от Riot Games. Последните турнири са толкова грандиозни, че има дори концерти при откриването с музикални групи, изцяло създадени от герои от играта, чрез използване на холограми.

Турнирите по League of Legends се делят на две части – интернационални и домашни. Първия от интернационалните турнири е този в средата на двата полусезона за дадена година. Единствения по-важен турнир от него е Световното първенство. То от своя страна събира на едно място каймака на отборите, занимаващи се професионално с League of Legends. Световното първенство има най-голяма популярност, с най-интересните срещи, с най-големи наградни фондове и най-важното – с най-много пазари за залагане.

Домашните турнири са разделени спрямо регионите, на всеки сървър по League of Legends.

 • LCS (LOL Championship Series) – това е турнир, провеждан на територията на Северна Америка
 • LEC(LOL European Championship) – всички отбори в този турнир са с европейски произход
 • LCK(LOL Championship Korea) – тъй като Азия е разделена на отделни части, то това е турнир, само за отбори от Корея, като към момента единствените отбори са създадени в Южна Корея.
 • LPL(LOL Pro League) – турнир за отбори от Китай
 • CBLOL – турнир за Бразилия
 • LCL (LOL Continental League) – турнир провеждан в район Русия
 • LJL (LOL Japan League) – турнир съставен от японски отбори
 • LLA (LOL Latin America) – името на турнира ясно показва от къде са отборите – Латинска америка, което включва Южна и Централна америка
 • OPL – турнир между отбори от Австралия и Океания
 • PCS ( Pacific Championship Series) – Това е турнир с отбори от района на Тихия океан
 • TCL ( Turkish Championship League) – турнир за отбори от Турция
 • VCS (Vietnam Championship Series) – турниз за отбори от Виетнам

Какво обаче остава за българските отбори? Много български играчи са част от европейски отбори и към момента, тъй като България е част от района на Северна и Източна Европа, именно в Европейския турнир следва да участват и българските отбори. Въпреки това обаче у нас в последните години се наблюдава желание за съдаване на вътрешна лига, където да се състезават наши отбори. Разбира се тези турнири не са под шапката на Riot Games и поради тази причина нямат голяма популярност и съответно големи наградни фондове

 

Възможни пазари

Както видяхте разнообразието за залагане на League of Legends е голямо. Почти няма момент в годината, в който да не се провежда един от изброените вече турнири. Но освен турнирите, разнообразието е изключително голямо и при възможните пазари. На първо място това е пазара за краен изход при който избирате един от отборите, който смятате, че ще победи дадената среща. По-голямата част от срещите между два отбора в даден турнир се играе в няколко рунда, като те са или 3 или 5. Именно това позволява да залагате на това колко точно рунда/карти ще бъдат изиграни и какъв ще е крайния резултат в рундове между двата отбора. Всеки отделен рунд от своя страна предлага същите пазари, каквито са в цялата среща. Като например победител в рунд 1, първия отбор, който ще направи убийство в дадения рунд, ще разруши първата кула и т.н. Третия вид пазари са свързани единствено с убийства и в тях се търси както максимален брой убийства за срещата, така и кой отбор ще калкулира повече убийства, както и кой отбор първи ще достигне до определен брой убийства.

Хендикап пазарите са налични в по-голямата част от срещите. В основата си хендикап залозите дават предимство на отбора, който не е ваш фаворит, като с това показвате, че очаквате вашия фаворит да спечели убедително срещата. Хендикап възможности са възможни за брой рундове, убийства, кули, убити дракони и др. Повече за хендикап залозите и  най- често срещаните гршки при залози с Хендикап може да научите от нашата статия.

 

Залагане на живо

Тъй като играта League of Legends на турнирно ниво е приравнена с електронен спорт, то и всички възможности са еднотипни с електронните спортове. А в основата това е живото предаване. Riot Games осигуряват директно излъчване на всяка една провеждана среща от всеки един турнир, който се провежда, без значение от кой регион. Това ви позволява в реално време да проследявате преставянето на различните отбори и да добивате представа за това каква е формата им и какви са им шансовете за успех в регионален турнир и в последствие в интернационалните.

А какво по-хубаво от това да имате възможност да залагате, докато гледате? Всеки един букмейкър предлага динамичен пазар, на който в реално време може да залагате на всеки един от изброените типове пазари. Разбира се динамичността му идва от това, че с напредването на всяка индивидуална среща, коефициентите постоянно се менят, едни пазари се отварят, а други затварят. Затова, ако решите да играете по този начин е важно да реагирате навреме.

Специфики при залагане

Без значение дали става въпрос за реален спорт или за виртуален такъв, има важни неща, които трябва да се знаят и да се имат предвид, преди да бъде залагано. League of Legends не прави изключение от това. Изключително важно е да направите проучване за това какво точно се случва с всеки един отбор на който смятате да заложите, как точно те планират провеждането на конкретен сезон и какви са целите им в даден турнир. Много често играчите сменят отборите си, отбори се разпръсват, нови се създават и това че в един турнир даден отбор е бил класи над останалите, не означава, че и след една седмица нещата ще бъдат същите.

Турнирите по League of Legends са с участието на коментатори, които са бивши и настоящи играчи и имат директен поглед върху представянето на отборите. Именно те също могат да ви помогнат, когато се съмнявате дали един отбор има шансове за добро представяне в даден турнир или среща.

Заключение

League of Legends е игра, която за повече от 10 години достигна но измерения, които много други не успяха. Провеждането на турнири от световно ниво, гонещи популярността на световното първенство по футбол, отваря един нов свят за залагащите. Макар това да важи основно за турнирите организирани от Riot Games, много други държави в това число и България, организират местни турнири, които също намират място в местните букмейкърски сайтове. Такива турнири можете да намерите в Уинбет електронни спортове  . Затова е хубаво да направите сериозно проучване и в тази насока, за да сте сигурни, че не изтървате някой наистина печеливш за залагане турнир. С цялата информация, която сме ви предоставили тук можете спокойно да влезете в секцията за електронни спортове и да изберете актуален турнир по League of Legends. Не пропускайте да проверите Palmsbet офертите. Букмейкърът предлага много пазари и турнири от света на електронните спортове, както и много бонуси. Още

2 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
smurfaa
smurfaa
Гост
6 месеци

ivan pesho ggbts

Венцислав
Венцислав
Гост
1 месец

как мога да играя на тия турнири ? v.chakarovi@abv.bg

Bwin

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв.

рейтинг

9.1
Най-Популярен

Efbet

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

рейтинг

9.7
2
0
Ще се радваме да оставите своя коментар!x
()
x
P