Как да залагаме успешно на Бокс

Как да залагаме успешно на Бокс 1

Боксът е атрактивен спорт и носи адреналин, както на редовите фенове, така и на любителите на онлайн залаганията по цял свят отдавна. Боксовите срещи носят силен емоционален заряд и са истински екшън, от който може да спечелите бързи пари, докато се наслаждавате на двубоите и стискате палци на фаворитите си.

За съжаление на залагащите, при бокса няма чак толкова много на брой събития през календарната година, макар букмейкърите да предлагат опции за залагане и на различни галавечери и топ двубои. Големите боксови сблъсъци привличат милиони почитатели и мнозина, които обичат да залагат на тези срещи. Затова и боксовите мачове имат все по-висока гледаемост и все повече фенове, съответно и все повече хора, които залагат на тях.

Тук ще намерите високи коефициенти, особено при някои типове залози, възможност за висока печалба и разбира се, силна тръпка, каквато има в много малки други спортове. За да залагаме успешно на бокс, трябва разбира се да сме добре подготвени. Успешната прогноза в този спорт далеч не е проста работа. Предварителното проучване е много важно и често решаващо за успеха на залагащия. Гледането на спортните новини и четенето на известни спортни анализатори са само част от работата. Истинските професионалисти в спортните залагания обачем отиват и по-далеч, за да си гарантират успех. Те следят статистиките, проверяват резултатите и гледат интервютата на състезателите, интересуват се от формата и мерките им, знаят кога и къде са мачовете.

 

Основни правила в бокса

Най-важното, което трябва да знаете, преди да пристъпите към залози на бокс е да знаете правилата. Така ще си гарантирате, че ще имате адекватен и обективен поглед над играта и няма как да ви убегне важен момент от мача.

Правилата в бокса не са сложни, затова и няма да ви бъде трудно да ги запомните. Първото и най-важно правило е, че са забранени ударите с рамене, крака, лакти или глава. Задължително е ударите да бъдат нанасяни с юмрук и това да не става, ако противника е с гръб. Удари са забранени и по време на клинч.

Изходът в мачовете се определя от нокаут или чрез съдийско решение. Тук е важно да знаете, че нокаут се определя, когато един от двамата боксьори е на земята повече от 10 секунди. В това време удари също са забранени. Ако не се стигне до нокаут в даден мач, победител се излъчва от тримата съдии покрай ринга.

Основни термини в бокса

Естествено, освен правилата е необходимо да сте запознати и с терминологията в бокса. Тук е още по-лесно, тъй като основните термини, които задължително трябва да знаете са няколко.

  • Нокаут – Когато единият от двамата боксьори е на земята повече от 10 секунди.
  • Нокдаун – Когато единият от двамата състезатели е на земята, но успява да се върне в мача за по-малко от 10 секунди.
  • Техническо решение – Когато победител бъде определен на база точките на съдиите.
  • Технически нокаут – Когато съдията прекрати срещата, поради невъзможност единия от двамата играчи да продължи.

Каква информация трябва да знаем преди да залагаме на Бокс

Изключително важни са спецификата игра и основните характеристики на боксьорите, стиловете им на игра, дали предпочитат защитната тактика или играят открито и нападателно, методите на ударите им и т.н.

Винаги трябва да анализирате добре противниците преди мач и да сте наясно с качествата и недостатъците им. Колко са силни ръцете и краката им. Има ли голяма разлика в теглото и ръста им. Какво е моментното им състояние, формата им, психическото и физическото им състояние. На каква възраст са. Колко победи и загуби имат. Силни и слаби страни, ръката с която играят. Дали имат серии с победи или победи с нокаут.

Важно е да следите и новините около двамата състезатели, особено в дните преди състезанието. Може да се окаже, че сте пропуснали важна информация, която да доведе до грешна прогноза от ваша страна.

Да залагаш интуитивно е интересно, но далеч по-големи гаранции за успех ще имате ако подплатите своя късмет със задълбочени познания в областта на бокса и следенето на събитията около него.

 

Опции и пазари при залози на бокс

Въпреки сравнително малкия брой събития, боксът дава доста опции за залагане, като разбира се най-популярната от тях е за победител в мача. Други възможности, които ще имате за залог са:

По какъв начин ще бъде присъдена победа – Тук ще ви трябва доста повече подготовка, тъй като освен победителя, трябва да определите и начина по който тя ще се случи.

  • Залог на общ брой рундове
  • В кой рунд ще свърши мача
  • Ще се изиграят ли всички части в мача

Откакто съществува този спорт, съществуват и залозите на боксови срещи. За мнозина, те се оказват страхотен начин да спечелиш пари, докато се наслаждаваш на двубоите. Тази игра практически през цялото си развитие е неизменно свързана със залозите. Статистика ни посочва, че вече 30 години точно боксът е един от спортовете, които се радват на най-голям интерес. Затова и редица букмейкъри го имат добавен към портфолиото си, като например Winbet, където можете да намерите редица събития на бокс. Пазари не липсват и в астрийският bwin, където освен това ще намерите и много високи коефициенти за всяко едно събитие.

Заключение

Боксът трудно се подлага на прогнози и затова е толкова интересен и привлича милиони почитатели по цял свят откакто съществува като спорт.

Боксовите срещи често са напълно непредвидими и може да се изненадате приятно, ако например заложите срещу фаворита за сметка на аутсайдера. Тогава ще спечелите много повече при успех.

За да са успешни вашите залози, освен свичко е повече от задължително да сте запознати с правилата в бокса, с ударите, термините и стратегиите. В бокса няма много правила и те са прости за разбиране,  така че това няма да ви коства много усилия, но е ви бъде от голяма полза в залагането.

Не са малко и хората, които редовно залагат на сляпо и разчитат на интуицията си. Те избират боксьорите по симпатия, без да имат реална представа за качествата на съперниците. Тези залози рядко обаче излизат печеливши, затова е много важно да следите какво се случва на ринга, да не подценявате статистиката и разбира се, да залагате разумно.

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Palms

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 30лв.

рейтинг

9.5
МНЕНИЕ ВХОД
Най-Популярен

Efbet

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

рейтинг

9.7
МНЕНИЕ ВХОД
P