Какво е азиатски хендикап?

Какво е азиатски хендикап? 1

Знаем колко от вас се плашат само в момента в който прочетат Азиатски хендикап. Вие сте хората, които подминавате този пазар и повярвайте губите от това. Всъщност това е един от най-благоприятните пазари, но е нужно да прочетете написаното тук, за да разберете същността. Добре дошли!

Какво е азиатски хендикап?

Това е възможност да заложите на своя фаворит, като го поставите в позиция на губещ преди началото на мача. С това давате предимство на отбора, който се смята за по-слабия, като по този начин получавате по-голяма печалба след изтичане на редовното време. Азиатския хендикап до голяма степен иска от залагащите познанията, които са нужни и при залагане на точен резултат или брой гола, тъй като тук трябва да предвидите и приблизителния резултат.

Но нека разгледаме по-подробно всяка от възможностите, които в даден момент ще се появят на пазарите. При използването на примери ще използваме единствено дербито между отборите на Барселона и Реал Мадрид, игран на 18.12.2019 и завършил 0-0.

 • Домакин 0.0
 • Гост 0.0

В този случай не съществува предимство за един от двата отбора. Равенството също не е опция за печалба.
В този случай единствения начин да спечелите е ако вашия отбор победи. Ако мача завърши с равенство, залога ви се връща. Това е залог, еквивалентен на „Равенство няма залог“

Как това ще рефлектира върху нашия пример?

 • Залог Барселона 0.0

Връщане на заложените пари

 • Залог Реал Мадрид 0.0

Връщане на заложените пари

 • Домакин -0.25
 • Гост +0.25

Тук предимството е 0.25 за отбора, който е избран. Тук вече има значение дали мача ще завърши с равенство тъй като може да спечелите напълно, само част, да загубите всичко или отново само част от заложеното.

В този случай на азиатски хендикап, когато заложите на домакина и той спечели, печелите залога, ако мача завърши равен се стига до вече описаната в примера ситуация, а ако загуби – губите целия залог. Ако сте заложили на отбора гост, то ако той спечели, печелите залога, ако мача завърши с равенство, то имаме резултата от примера, а ако гостите загубят – губите залога си.

 • Залог Барселона -0.25

Губите половината от залога си, а другата половина се връща.

 • Залог Реал Мадрид +0.25

Получавате половината от залога си , а другата половина се умножава по коефициента и печелите.

 • Домакин -0.5
 • Гост +0.5

Срещата ще започне с разлика с половин гол.

Когато сте заложили на отбора домакин при азиатски хендикап -0.5, то ако той спечели вие печелите залога си. Всеки друг изход от срещата е губещ залог. Ако сте заложили на отбора гост при азиатски хендикап +0.5, то при изход от срещата победа или равенство е печеливш залог, а ако домакините спечелят, то залога ви е губещ.

 • Залог Барселона -0.5

Губите залога си

 • Залог Реал Мадрид +0.5

Печелите залога си

 • Домакин -0.75
 • Гост +0.75

Тук имаме на пръв поглед същите четвъртини като вече разгледаните, но всъщност имаме повече възможности за печалба

Когато заложите на отбора домакин при азиатски хендикап -0.75, то ако той победи с два гола разлика ще спечелите залога си, ако спечели само с един гол разлика получавате половината залог, а печелите другата половина, а при равенство или загуба губите залога си. Когато заложите на отбора гост при азиатски хендикап +0.75, ще спечелите при победа или равенство. Ако загуби с един гол разлика, то губите половината си залог, а другата половина се връща, а ако загуби с 2 или повече гола губите напълно залога си.

 • Залог Барселона -0.75

Губите залога си

 • Залог Реал Мадрид +0.75

Печелите залога си

 • Домакин -1.00
 • Гост +1.00

Мача започва с разлика от един гол

При залог на отбор домакин при азиатски хендикап -1.00, то той започва с един гол пасив. Тоест за победа са му нужни минимум два гола разлика. Именно при тази победа ще спечелите вашия залог. Ако обаче гола разлика е само един, то общия резултат ще стане равен, при което вие ще получите заложеното обратно.

В случая на равенство и загуба, общия резултат ще е в полза на отбора гост, затова и вие ще загубите залога си. Ако заложите на отбора гост при азиатски хендикап +1.00, ще спечелите ако той победи или завърши с равенство. При загуба с един гол разлика ще получите залога си обратно, а при загуба с повече от един гол – губите залога си.

 • Залог на Барселона -1.00

Губите залога си

 • Залог на Реал Мадрид +1.00

Печелите заложеното

 • Домакин -1.25
 • Гост +1.25

В случаите на четвъртините отново имаме връщане на част от залога, но вече има значение и какъв ще е резултата

При залог на отбор домакин с азиатски хендикап -1.25, печелите залога си само когато той спечели с повече от два гола. За разлика от азиатски хендикап -1.00, при един гол разлика в полза на домакина не получаваме целия си залог обратно, а само половината, като другата половина губим.

При равенство или загуба залога се губи. Ако заложим на отбор гост при азиатски хендикап +1.25 имаме печалба при победа или равенство. При загуба с един гол печелим половината си залог, а при загуба с два или повече губим заложеното.

 • Залог на Барселона -1.25

Залога се губи

 • Залог на Реал Мадрид +1.25

Печелите залога

 • Домакин -1.50
 • Гост +1.50

Разликата е гол и половина, като за разлика от предимството с половин гол, тук имаме повече възможности за печалба

Когато заложите на отбора домакин при азиатски хендикап -1.50 ще спечелите, когато той спечели с два или повече гола. Ако спечели само с един гол, мача завърши с равенство или със загуба за домакините, общия резултат е в полза на госта, а вие губите залога си. От друга страна, ако заложите на отбора гост при азиатски хендикап +1.50, то ще спечелите при победа на госта, равенство, загуба с един гол.

Единствената възможност за загуба би била, ако отбора гост загуби срещата с разлика два или повече гола.

 • Залог на Барселона -1.50

Залога се губи

 • Залог на Реал Мадрид +1.50

Залога се печели

 • Домакин -1.75
 • Гост +1.75

Предимството на единия отбор е с гол и три четвърти.

Ако заложите на отбора домакин при хендикап -1.75, то ще спечелите когато той спечели с 3 или повече гола разлика. Ако спечели само с 2 гола разлика то ще спечелите половината си залог, а другата половина ще ви бъде върната. При победа с един гол, равенство или загуба – губите залога си.

Възможностите за печалба са повече, ако заложите на отбор гост при азиатски хендикап +1.75. В този случай губите всичко само ако той загуби с три или повече гола разлика.

При загуба само с два гола разлика губите половината залог, а другата половина се връща. При загуба с един или по-малко гола, равенство или победа – печелите залога си.

 • Залог на Барселона -1.75

Губите залога си

 • Залог на Реал Мадрид +1.75

Печелите залога си

 • Домакин -2.00
 • Гост +2.00

Това е един от най-рисковите залози, когато става въпрос за залагане на домакините, тъй като трябва голяма разлика, за да спечелите нещо.

При залог на домакин с азиатски хендикап -2.00 печелите залога си само ако спечели с повече от 3 гола разлика, тъй като общия резултат ще е в полза на домакините. При два гола разлика, резултата се изравнява и получавате парите си обратно. При победа с един гол, равенство или загуба – губите залога си. Ако обаче сте заложили на отбор гост, при азиатски хендикап от +2.00 то ще спечелите при победа, равенство и загуба с един гол. Ако загуби с два гола разлика ще получите парите си обратно, а ако загуби с три или повече гола разлика, то общия резултат ще е в полза на домакините, а вие ще загубите залога си.

 

Добре, но алтернативите в пазара за срещата, която следя ги няма тук?

Разбира се, възможно е да има и възможности за азиатски хендикап 2.50, 2.75 и т.н. в полза на една от двете страни. Но ако сте разбрали логиката представена по-горе, то лесно ще определите кога ще спечелите. Просто разликата е в головете, които се добавят в алтернативната стойност на азиатския хендикап.
Има обаче друга възможност и тя е двойните възможности азиатски хендикап на един отбор. Те изглеждат по следния начин Домакин 0.0/-0.5 или Гост 0.0/+0.5. В случаите с такива възможности залозите се разделят на две и всяка половина се определя според описаното по-горе.

Ако например отбора гост е с азиатски хендикап 0.0/+1.00, то при победа за домакините с един гол, половината залог ще бъде губещ, а другата половина се връща, тъй като общия резултат ще е равенство.

 

Обобщение

Надяваме се ръководството да е внесло светлина в това какво представлява азиатския хендикап. Този тип залагане е по-необичаен и би внесъл известен смут у нов играч. Затова препоръчваме да се запознаете с основните линии при спортното залагане.

След това, когато потърсите информация за това какво е азиатски хендикап нещата ще ви се изянснят. Всичко написано тук може да бъде прехвърлено едно към едно към вашите бъдещи залози. Когато изберете среща за залагане и попаднете на пазар с азиатски хендикап, не се колебайте да отворите отново тази стратегия за азиатски хендикап и да припомните вече прочетеното. И когато сравните коефициентите с минали вече срещи, ще осъзнаете колко доходоносен е този начин за залагане.

 

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Най-Препоръчван

Winbet

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 100лв

рейтинг

9.4
МНЕНИЕ ВХОД
Най-Популярен

Efbet

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

рейтинг

9.7
МНЕНИЕ ВХОД

Palms

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 30лв.

рейтинг

9.5
МНЕНИЕ ВХОД
Най-Желан

Bet365

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 100лв.

рейтинг

9.8
МНЕНИЕ ВХОД
25 окт. 202012:30 pm
Йени Малатияспор
2 1
Генчлербирлиги
25 окт. 2020 12:30 pm
Йени Малатияспор
2
1
Генчлербирлиги
25 окт. 202012:30 pm
ЦСКА 1948
5 1
Славия
25 окт. 2020 12:30 pm
ЦСКА 1948
5
1
Славия
25 окт. 20201:00 pm
Урал
0 0
Тамбов
25 окт. 2020 1:00 pm
Урал
0
0
Тамбов
25 окт. 20201:15 pm
Фортуна Ситард
1 3
Гронинген
25 окт. 2020 1:15 pm
Фортуна Ситард
1
3
Гронинген
25 окт. 20201:30 pm
Каляри
4 2
Кротоне
25 окт. 2020 1:30 pm
Каляри
4
2
Кротоне
25 окт. 20203:00 pm
Аланияспор
2 0
Карагюмрюк
25 окт. 2020 3:00 pm
Аланияспор
2
0
Карагюмрюк
25 окт. 20203:00 pm
Валядолид
0 2
Алавес
25 окт. 2020 3:00 pm
Валядолид
0
2
Алавес
25 окт. 20203:00 pm
Ланс
- -
Нант
25 окт. 2020 3:00 pm
Ланс
-
-
Нант
25 окт. 20203:30 pm
Витес
2 1
ПСВ Айндховен
25 окт. 2020 3:30 pm
Витес
2
1
ПСВ Айндховен
25 окт. 20203:30 pm
Спарта Ротердам
1 1
Хераклес
25 окт. 2020 3:30 pm
Спарта Ротердам
1
1
Хераклес
P