Какво е Спред Бетинг- Залози на Амплитуда?

Какво е Спред Бетинг- Залози на Амплитуда? 1

Залагането на амплитуда (spread betting) е изключително комплексен и сложен начин за залагане. Поне на пръв поглед. Именно това е причината много хора да се плашат от нея. Това и защото шанса за загуба може да е по-голям от първоначално сложениет пари за залог. Разбира се размера на печалбата също е по-голям от иначе възможния. А когато разберете как да залагате по този метод, то си гарантирате голяма успеваемост и доходи.

[alert type=”info” icon-size=”normal”]Важно е обаче, преди да започнете да залагате на амплитуди да имате основни познания за залагането, затова прочетете и другите статии на сайта ни.[/alert]

Влагането на пари в амплитуди е основно популярно при инвестирането и работата с парични средства. Пазарите там са изключително менящи се и лесно може да се спекулира с тях.

 

Как обаче амплитуда (spread betting) се прилага в спортното залагане?

 

В този случай вие залагате на движението на пазара на дадено събитие, отколкото на самото събитие. Иначе казано при обикновено залагане, вие избирате определен изход на това събитие.

Така например ако имате залог, че определена държава ще стигне до осмина-финал на световно първенство, то с всяко по-горно класиране на съответната държава, вашата печалба също се увеличава. Съразмерно, колкото по-рано отпадне тази държава, толкова по-голяма ще е загубата ви. Това означава, че имате възможност за големи печалби, но също така може и да претърпите големи загуби.

Има обаче и друга възможност. Ако да кажем очаквате определено класиране от своя отбор, но по една или друга причина това не се случва и шанса той да постигне поставените от вас очаквания намалява, то и загубата за вас ще бъде прекалено голяма. Затова можете да посочите определен таван на загубата при който да бъде затворен залога ви до определан сума. Разбира се риска в този случай е, че евентуално феноменално представяне на отбора на който сте заложили може да изпълни очакванията, а така вие ще сте загубили познат залог. Въпреки това опцията за минимизиране на загубите е налице.

 

Примери

 

И ако до момента все още нещата не са ви до там ясни, ще ви дадем няколко примера. Едно от най-популярните залози при амплитудите е залагане на общия брой точки, с които един отбор ще приключи сезона. Обикновено една опция на пазара изглежда така

„Челси 59-60“. В този случай по-ниската стойност е тази на която се продава, а по-високата- на която се купува. И ако вие заложите 5 лева на всяка точка, то ако отбора на Челси завърши с актив от 70 точки, вие ще спечелите 50 лева. Ако завърши с актив от 54 точки ще загубите 25 лева. От друга страна, ако мислите, че няма да успеят да направят повече точки от предложените от букмейкъра, то тогава ще продавате, като отново в зависимост от разликата в точките и вашия залог ще спечелите определена сума. Но да кажем, че сте заложили на определени отбори. Няма да чакате цял сезон, за да разберете резултатите, разбира се. Докато приключи сезона, може да използвате метода на амплитуди и при индивидуални срещи.

Един от най-популярните пазари, които са с този метод са тези за голмайстор и минути за отбелязване на гол. Да кажем, че звездата на даден отбор се очаква да вкара между 30 и 35 минути. В този случай говорим за сбор от минутите, в които дадения играч вкарва. По-ниската стойност отново е за продаване, а по-високата за купуване. В този случай, когато звездата вкара в 20-тата минута на срещата, както и в началото на второто полувреме, то общия резултат ще бъде 65. Това е с 30 повече от по-високата стойност и ако сте сложили по 5 лева на всяка минута, то печалбата ви е 150 лева. Ако обаче той вкара само в 20-тата минута, то вие губите с 10 минути, съответно 50 лева.

 

Няколко съвета при този тип залагане

 

Хубаво е да знаете, че по време на игра също може да продавате или купувате. Пазара е динамичен и стойностите се променят, така че продажбата, която в началото на срещата е изглеждала недоходоносна, в края може да е печеливша.

Друг вариант е да залагате за доминантност на единия отбор. Това в голямата си част е амплитуда, при която се определя с колко гола единия отбор ще победи другия. Ако обаче искате повече забавление или не можете добре да прецените срещата то има идеален вариант. Може да заложите на номера на футболистите, които ще вкарат гол. В края на срещата сбора на номерата на голмайсторите се събира и от там се определя печелившия залог. Така например ако имате залог при амплитуда 50-55. Обаче ви прави впечатление, че номерът на един от нападателите в единия отбор е двуцифрен, например 90, 91. То тогава дори само той да вкара гол в цялата среща вие ще спечелите залога си. Лошото в случая е, че ако не бъде вкаран гол в срещата то заубата ще бъде прекалено голяма.

[alert type=”info” icon-size=”normal”]Важно е да знаете, че при залагането на амплитуда не губите само заложените пари, както е при нормалните залози[/alert]

Това означава, че имате амплитуда на загубата, която може да се окаже непосилно голяма. Затова е важно да знаете точно колко сте готови да загубите и да изчислите най-лошия вариант за изход от срещата. Трябва да сте сигурни, че сте готови да го посрещнете.

При залагането на амплитуди риска е висок, затова разумното залагане трябва да е на първо място. Загубите могат да станат изключително големи за кратък период от време.

Истината е, че за да разбирате пазарите напълно, трябва време за проучване, анализиране и самообучение. Въпреки това, ако смятате, че сте достатъчно подготвени, то може да разберете повече за сайтове като Spreadex и да се потопите в света на залозите с амплитуди.

0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Най-Желан

Bet365

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 100лв.

рейтинг

9.8

PalmsBet

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 30лв.

рейтинг

9.5
16 ян. 2021 12:30 pm
Коняспор лого
Коняспор
- -
Гьозтепе лого
Гьозтепе
16 ян. 2021 12:30 pm
Коняспор
-
-
Гьозтепе
Estadio de los Juegos Mediterráneos 16 ян. 2021 1:00 pm
Алмерия лого
Алмерия
- -
Алавес лого
Алавес
16 ян. 2021 1:00 pm
Estadio de los Juegos Mediterráneos
Алмерия
-
-
Алавес
Estadio de Vallecas 16 ян. 2021 1:00 pm
Райо Валекано лого
Райо Валекано
- -
Елче лого
Елче
16 ян. 2021 1:00 pm
Estadio de Vallecas
Райо Валекано
-
-
Елче
Estadio Municipal 16 ян. 2021 1:00 pm
Пеня Депортина лого
Пеня Депортина
- -
Валядолид лого
Валядолид
16 ян. 2021 1:00 pm
Estadio Municipal
Пеня Депортина
-
-
Валядолид
16 ян. 2021 2:30 pm
Мидълзбро лого
Мидълзбро
- -
Бирмингам лого
Бирмингам
16 ян. 2021 2:30 pm
Мидълзбро
-
-
Бирмингам
16 ян. 2021 2:30 pm
Уулвърхямптън лого
Уулвърхямптън
- -
Уест Бромич Албиън лого
Уест Бромич Албиън
16 ян. 2021 2:30 pm
Уулвърхямптън
-
-
Уест Бромич Албиън
16 ян. 2021 3:00 pm
Истанбул Башакшехир лого
Истанбул Башакшехир
- -
Сивасспор лого
Сивасспор
16 ян. 2021 3:00 pm
Истанбул Башакшехир
-
-
Сивасспор
16 ян. 2021 3:00 pm
Газишехир Газиантеп лого
Газишехир Газиантеп
- -
Кайзериспор лого
Кайзериспор
16 ян. 2021 3:00 pm
Газишехир Газиантеп
-
-
Кайзериспор
16 ян. 2021 3:00 pm
АФК Уимбълдън лого
АФК Уимбълдън
- -
Съндърланд лого
Съндърланд
16 ян. 2021 3:00 pm
АФК Уимбълдън
-
-
Съндърланд
16 ян. 2021 4:00 pm
Болоня лого
Болоня
- -
Верона лого
Верона
16 ян. 2021 4:00 pm
Болоня
-
-
Верона
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
P