Какво представлява система Мартингейл

Какво представлява система Мартингейл 1

Системата, известна като Мартингейл, е може би най-масово използваната в цял свят за залагания на различни популярни хазартни игри и спортни състезания.
Определяна като най-печелившата система за залагане, тя е пределно проста, лесна и ясна за използване от всеки играч.

При нея играча увеличава залога си при всяка последователна загуба, а когато спечели, се връща към първоначалните суми, които е заложил и започва отново играта.

През годините играчите са използвали не една и две системи, с които да надхитрят съдбата и да изпробват късмета си, но Мартингейл безспорно е най-разпространената и води началото си от Франция, където е възникнала още през XVIII-ти век сред залагащите на популярната игра ези-тура.

 

Какво представлява Система Мартингейл?

Системата Мартингейл е базирана на това, че отчита вероятност от няколко поредни загуби, като идеята е, че нито една от губещите серии няма как да продължи до безкрай. Обикновено в тази система използваните залози са на базата на коефициента от 2,00 и други негови вариации, каквито са залозите за равенство, но при такива вече има и по-висок риск.

Трябва само да запомните, че при Мартингейл, щом загубите даден залог, веднага е нужно да удвоите предния, а после да продължите да прилагате тази тактика, докато не стигнете до печалба. Така щом спечелите, всички загуби ще бъдат избити наведнъж, без значение колко залога сте изгубили до момента и точно това е момента да прекратите тази серия.

Системата Мартингейл днес се използва при различни залагания като спортните залози, рулетката и повечето от казино игрите. Това е възможно най-непробиваемата система за залагания, предпочитана от мнозина играещи и типстъри, но и тя си има някои недостатъци, с които играчите трябва да се съобразят. Така например, за нейното използване задължително имате нужда от достатъчно средства за залаганията или т. нар. анкрол. С една дума, за да се надявате на успех, имате нужда от неограничени лимити на вашите залози или от неограничена банка.

Друг недостатък на този метод на залагане е и фактът, че мнозина надценяват успеха на Мартингейл и подценяват губещите серии, някои от които нерядко се оказват по-продължителни и по-начесто от очакванията на залагащия и водят до загуби.

Да удвояваме залога докато не спечелим и тогава да приключим серията, това е силата на системата Мартингейл. Правите губещ залог и удвоявате, правите нов такъв и удвоявате пак. Щом стигнете до печалба, спрете и излезте от играта с пари в джоба!

Да припомним, че тази система е печеливша единствено когато имате коефициент поне от 2,00 или по-висок от него, затова тя се използва предимно при равностойните залози чрез метода на удвояването.

При нея има и такава особеност, че играещият може да залага на големи суми, печелейки малко, което ви дава още по-добър шанс за печалба в краткосрочен план, защото така влизате в повече от печелившите серии за сметка на губещите и ще си гарантирате по-малки загуби и победи, които накрая ще ви доведат до успех.

В дългосрочен план обаче нещата при използването на системата Мартингейл могат да се обърнат срещу вас при липса на късмет. Тя е по-скоро метод на залагане, който ви дава възможност да упражнявате контрол над своите залози и да не губите прекалено много пари при малшанс. Дава обаче и възможност на играчите все пак да печелят, като в същото време губят голяма част от своите залози. В същото време, системата е приложима успешно най-вече за тези играчи, които притежават по-задълбочени познания за различните спортни събития, на които са решили да залагат.

За да я прилагате успешно, трябва да залагате с минимум средна успеваемост на различните прогнози, тоест те да са успешни поне в 50 на сто от случаите, дори и повече.

 

Заключение

Макар и криеща риск за финансови загуби, през вековете системата Мартингейл се е наложила сред широки кръгове от залагащите, най-вече заради простотата си, ясния метод на нейното прилагане, както и заради възможностите да генерирате печалби, въпреки, че до момента сте отбелязали серия от загуби на средства.
Затова е най-добрите тактики при прилагане на системата разчитат на залагането на по-малки суми, благодарение на което пък имате удобството да не изпитвате особени притеснения ако направите серия от няколко грешни прогнози и загубите съответните залози, чак докато не стигнете до своята печалба.

Системата Мартингейл през годините и изкарала немалко пари на много хора, но за целта трябва да се опирате на стабилен анализ преди залаганията си, както и да прецизирате сумите, които ще заложите на една или друга игра, от която сте решили да спечелите, задоволявайки спортния си дух и хазартните си потребности.

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Bwin

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв.

рейтинг

9.1
МНЕНИЕ ВХОД

Palms

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 30лв.

рейтинг

9.5
МНЕНИЕ ВХОД
1 окт. 20206:30 pm
ЧФР Клуж
- -
Куопио
1 окт. 2020 6:30 pm
ЧФР Клуж
-
-
Куопио
1 окт. 20207:30 pm
Брентфорд
- -
Фулъм
1 окт. 2020 7:30 pm
Брентфорд
-
-
Фулъм
1 окт. 20208:00 pm
Арарат-Армения
- -
Цървена Звезда
1 окт. 2020 8:00 pm
Арарат-Армения
-
-
Цървена Звезда
1 окт. 20208:00 pm
Розенборг
- -
ПСВ Айндховен
1 окт. 2020 8:00 pm
Розенборг
-
-
ПСВ Айндховен
1 окт. 20208:00 pm
Шарлероа
- -
Лех Познан
1 окт. 2020 8:00 pm
Шарлероа
-
-
Лех Познан
1 окт. 20208:00 pm
Малмьо ФФ
- -
Гранада
1 окт. 2020 8:00 pm
Малмьо ФФ
-
-
Гранада
1 окт. 20208:00 pm
Слован Либерец
- -
АПОЕЛ
1 окт. 2020 8:00 pm
Слован Либерец
-
-
АПОЕЛ
1 окт. 20208:00 pm
Динамо Загреб
- -
Флора Талин
1 окт. 2020 8:00 pm
Динамо Загреб
-
-
Флора Талин
1 окт. 20208:00 pm
Атлетик Билбао
- -
Кадис
1 окт. 2020 8:00 pm
Атлетик Билбао
-
-
Кадис
1 окт. 20208:00 pm
Севиля
- -
Леванте
1 окт. 2020 8:00 pm
Севиля
-
-
Леванте
P