Какво са Парлей и Тийзър залозите

Какво са Парлей и Тийзър залозите 1

Мнозина от залагащите може би не знаят, но всъщност Парлей залогът просто представлява друго име на отдавна познатата ни и използвана от много играчи права колонка.

Парлей е любим на мнозина залог, тъй като основното му предимство пред сингъла е, че когато играете с повече от две селекции, всички коефициенти се умножават един по друг, а това дава възможност и за по-високи печалби.

Наричат Парлей залозите още и акумулаторни, комбинирани или мулти залози, но всички тези наименования обозначаван едно и също.

Друг плюс на този залог е, че той далеч не е сложен, що се отнася до разбирането и прилагането му от страна на залагащите.

Играчите се осланят на Парлей залозите, за да печелят повече, когато правят някой от спортните залози от комбиниран тип.

В същината си този залог представлява няколко обособени залога, които се комбинират в един фиш. За да имате печалба, предвижданията ви е нужно да бъдат точни за всеки един от обособените на фиша залози, които всъщност представляват акумулатора ви.

Парлей залозите, които са от типа на комбинираните, не трябва да се бъркат с т.нар. системни залози. Разликата е, че при системите пак има акумулиране от поне две селекции в колонка, но можем да генерираме печалба дори при една или при повече неудачни прогнози, а сумата за залога е по-голяма, отколкото при Парлей.

 

Съществуват няколко основни вида Парлей залози

 

  • Т.нар. Round Robin (или 2 игри Парлей)

Той представлява залагане с две селекции. Да да излезе играчът на печалба, всяка от тях трябва да е печеливша. Плюс това в същото време печалбите от първата спортна среща се реинвестират във втората.

  • Троен (или 3 игри Парлей)

Тук с един залог покривате три селекции, а особеното е, че всяка от тях непременно трябва да бъде за различно спортно събитие. И тук печалбите се реинвестират, а ако загубите дори само в една от селекциите, целият залог ке смята за губещ.

  • Четворен (или 5-кратен/ 6-кратен/…/14-кратен Парлей)

При този Парлей залозите се правят на съответен брой селекции, отново за различни спортни събития, а правилата за печалба и загуба са същите като при останалите видове Парлей залози.

  • Point Spread

Този залог помага да се изравнят точките на двата отбора, които участват в срещата. При това се акумулират точки от фаворита в играта и се преотстъпват на по-слабия.

  • Pleasers

Парлей залозите от този вид представляват комбинирани хендикап залози, с които се играе срещу и могат да ви донесат прилична печалба, макар, че с подобен тип залог имате минимални шансове за успех.

  • Moneyline

При тези залози играчът залага на определен състезател с презумпцията, че крайната победа в срещата ще е негова.

  • Прогресивен Парлей

Счета се, че Прогресивният Парлей дава по-малки шансове за успех на играча от тези, които дава обикновеният, затова го ползват малцина играчи, залагащи най-вече на конни състезания.

 

Teasers залози

Това са сборни залози, включващи минимум две селекции за общия брой голове или точки в дадената спортна среща. И тук играчът трябва да няма губещи селекции, за да бъде този залог печеливш.
Тийзърите като цяло имат по-слаба възвращаемост от традиционния Парлей, но възможностите за печалба са по-големи.

Особеното тук е, че презастраховането е по-голямо и рисковете се обезпечават на максимална степен, като при това ставките не падат дотам, че да не си струва да се залага повече. Особено подходящ е за използване в дългосрочни стратегии, с които играчите да поддържат банките си и да инкасират макар и малка печалба при нищожен риск.

За да използвате Тийзърите максимално ефективно, задължително трябва да поддържате познанията си върху всички спортове, отбори и участници, на които ще залагате, за да приложите правилната стратегия на игра и да гарантирате крайния си успех.

Kато заключение, мнозина залагащи смятат акумулаторните залози от типа на Парлей за изкусно заложен букмейкърски капан, който рядко носи печалба на играчите.

Големият плюс на акумулаторите обаче е, че коефициентите им са добри, печалбите – високи, процентът на изплащане – гарантиран, а рискът – минимален. Освен това при Парлей залозите можете свободно да комбинирате селекции от най-различни спортни дисциплини и първенства, което също разширява възможностите ви за успех и печалба..

Основното предимство на Перлей залозите е обаче може би това, че статистиките сочат, че печалбите от тях достигат от 20 до 30 на сто, срещу едва 7 на сто печалби при сингъл залозите. И макар обичайно печалбата ви да е сравнително неатрактивна, са известни случаи, когато с един Перлей залог са печелени хиляди, а дори и милиони в една игра.

0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Най-Желан

Bet365

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 100лв.

рейтинг

9.8
Най-Популярен

Efbet

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

рейтинг

9.7

PalmsBet

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 30лв.

рейтинг

9.5
Най-Препоръчван

Winbet

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 100лв

рейтинг

9.4
0
Ще се радваме да оставите своя коментар!x
()
x
P