Най-често срещаните грешки при залози с Хендикап

Най-често срещаните грешки при залози с Хендикап 1

Кои са най-често срещаните грешки при залози с Хендикап?

Залозите на хендикап са едни от най-известните в онлайн букмейкърите. Те са популярни най-вече във футбола, като всеки сайт за спортни залагания предлага пазари хендикап. В тази статия ще ви запознаем с възможните грешки от залагащите на хендикап, но нека първо започнем с няколко уводни думи за хендикапа в спортните залагания.

Хендикапът играе ролята на уравновесител между два отбора в дадена среща. Опцията хендикап дава възможност на играчите значително да намалят риска при някои залози с високи коефициенти. Според информацията от букмейкърите, почти 70% от направените залози с хендикап са на събития с голям фаворит. Например много залози с хендикап се правят на мач между Барселона – Леванте от испанската „Ла Лига“, тъй като коефициентът за краен изход на домакините е много нисък и играчите търсят победа с хендикап за домакина, но пък други може да подкрепят хендикап в полза на госта, чийто коефициент за крайна победа е изключително висок и има изгодни опции на хендикап в тяхна полза.

 

Видове Хендикап

Два вида са известните хендикап опции – азиатски хендикап и европейски хендикап. Европейският хендикап може да се използва в полза на силния отбор (фаворита в срещата), както и в полза на аутсайдера според коефициентите. Същото важи и за азиатския хендикап, но разлика между двата пазара има. Азиатският хендикап дава много повече възможности на играчите, тъй като е с повече опции.

При залозите на европейски хендикап опциите за евентуален мач между Барселона и Леванте ще изглеждат ето така: При пазар хендикап 0:1 – Барселона -1, Равен -1 и Леванте +1. При първата опция вие залагате на Барса да спечели с поне 2 гола разлика, като само в такъв случай залогът ви ще бъде печеливш. При втората е нужно Барселона да спечели с 1 гол разлика (2:1, 3:2), за да спечелите, а при третата опция добавяте предимство от 1 гол на Леванте, което означава, че залагате да не загубят срещата.

 

Често срещана грешка между европейски и азиатски Хендикап

[alert type=”info” icon-size=”normal”]Много често играчите бъркат двете опции и допускат грешка![/alert]

  • Какво всъщност имаме предвид?

Азиатският хендикап предлага повече опции, като на него ще намерите залози от сорта на Барселона -1.0 хендикап, Барселона -1.5 хендикап, Барселона -2.0 хендикап и т.н., както и съответните положителни знаци за съперника.

Опцията Барселона -1.0 азиатски хендикап означава, че залогът ви тук е Барселона да спечели с 1 гол или повече. При победа с 1 гол разлика на Барса, то залогът ви ще бъде отменен, а при успех с 2+ гола – ще спечелите. Опцията Барселона -1.5 азиатски хендиак пък е еквивалент на Барселона -1 европейски хендикап. Каква е грешката на залагащите и какво си мислят?

Когато някои играчи видят опцията на европейски хендикап Барселона -1, то те смятат, че правят залог на азиатската опция -1.0 и очакват, че при успех с 1 гол разлика на отбора, то залогът им ще бъде върнат. Отмяна на залога обаче при европейския хендикап не съществува – при него или печелите или губите и с това той се различава от азиатския хендикап. При азиатски хендикап когато опцията има -1.0, -2.0 или +1.0 и т.н., то съществува и варианта за void (отмяна на залога и считането му с коефициент 1.00).

  • Грешка номер 2 при залозите на хендикап е подценяване на аутсайдера

Понякога много играчи правят залози с голям хендикап за фаворита. Например при двубой от Висшата лига между Манчестър Сити и Кристъл Палас, то голям брой са залозите за Манчестър Сити 2 европейски хендикап – победа с поне 3 гола за „гражданите“. Играчите знаят, че Ман Сити е силен отбор и е домакин, така че очакват голяма победа за тях. Те обаче не са направили проверката да видят, че Кристъл Палас е в добра форма. В такъв случай е много вероятно този хендикап да не излезе и Ман Сити да запише не чак толкова убедителен успех. Винаги проверявайте формата и на аутсайдерите и не ги подценявайте при залозите на хендикап.

Друга грешка на залагащите на хендикап е поставянето на такива залози за полувреме. При двубоите с изявен фаворит играчите в букмейкърите правят залози за даден отбор да води на полувремето с поне 2 гола, залагайки на азиатски хендикап 1.5 за силния отбор за първото полувреме. Често обаче сме ставали свидетели на неубедителни първи полувремена от покласните отбори, които чак след почивката вдигат оборотите и печелят срещите си, така че не бива да избързвате със залозите си на опцията хендикап.

0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Bwin

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв.

рейтинг

9.1
Най-Препоръчван

Winbet

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 100лв

рейтинг

9.4

PalmsBet

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 30лв.

рейтинг

9.5
0
Ще се радваме да оставите своя коментар!x
()
x
P