Ас на Ливърпул обича да играе по 3 пъти на седмица
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Трент Александър-Арнолд се наслаждава на поредицата от мачове

Сгъстеният футболен календар не се харесва на треньорите в Англия, но защитникът на Ливърпул Трент Александър-Арнолд се наслаждава на поредицата от двубои на своя тим в първенството и Шампионската лига.

Сърцатият бранител не е пропуснал и минута в Премиър Лийг след първия кръг, а довечера ще вземе участие във важния двубой с Аталанта в Шампионската лига. Въпреки натоварената програма, Ливърпул е лидер във Висшата лига след 7 изиграни кръга, а също така е начело и в Група “D” на Шампионскса лига в компанията на Аталанта, Аякс и Мидтиланд.

“На мен лично ми харесва да играя три пъти в седмицата”, заяви националът на Англия в интервю за клубния сайт на Ливърпул.

“Двубоите идват и си заминават бързо, а при победна серия няма нищо по-хубаво от това. Чисто физически е малко трудничко за възстановяване, но това е част от нашата работа и според мен всички сме свикнали. Правим го вече трета поредна година. За всички последната година бе доста странна, но ние се стараем да запазим обичайния ни метод на работа. Стараем се да сме готови и физически, и психически”, споделя Арнолд.

“Всеки мач в Шампионската лига е от голямо значение и това важи най-вече за двубите в груповата фаза, защото нашата цел е първото място. Срещу Аталанта имаме голям шанс да се откъснем на първата позиция с добра преднина, така че отиваме да спечелим, като имаме ясен план за това”, коментира защитникът на мърсисайдци.

“В момента сме кажи-речи във формата от миналата кампания или поне що се касае до победната серия. А това не е лесно през тази година, като се има предвид резултатните мачове. Може би сега е малко по-трудно, тъй като сме лишени от подкрепата на феновете, но се адаптираме бързо”, казва още Трент.