Астън Вила може да приюти играч на Манчестър Юнайтед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Астън Вила подготвя оферта за защитника на Манчестър Юнайтед Аксел Туанзебе в предстоящия летен трансферен прозорец

Според Football Insider, отборът на Астън Вила е решен да привлече Аксел Туанзебе от Манчестър Юнайтед, тъй като Дийн Смит отчаяно иска да засили защитата на своя тим за новия сезон. Оказва се, че клубът се готви за напускането на Бьорн Енгелс, а в резултат на това бирмингамци са се насочили отново към Туанзебе, който прекара 18 месеца под наем на “Вила Парк” преди няколко години.

Всъщност Туанзебе беше много важна фигура за успеха на клуба в Чемпиъншип по време на кампанията 2018/19, като им помогна да осигурят директна промоция в елита. Младокът беше свързан с постоянен трансфер на “Вила Парк” веднага след промоцията им, но трансфер не се осъществи, тъй като защитникът остана на Олд Трафорд в търсене на пробив в Ман Юнайтед.

За съжаление решението не се отплати на централния защитник, който не играе под ръководството на Оле Гунар Солскяер. Той все още не е записал над 200 минути футбол в лигата през този сезон и това беше почти същата история през миналия сезон, като Туанзебе не успява да се пребори с Ерик Байи, Виктор Линдельоф и Хари Магуайър.

Животът на “Олд Трафорд” би могъл да стане още по-труден за Туанзебе, тъй като според съобщенията Манчестър Юнайтед търси нов защитник. Изглежда Солскяер е разочарован от непоследователните изяви на Линдельоф, докато той не вярва толкова много на другите централни бранители. Едно от имената, свързани с трансфер на Ман Юнайтед това лято, е Пау Торес от Виляреал. Потенциалното му пристигане в Манчестър ще означава край на надеждите на Туанзебе да играе и завръщане в Астън Вила може да има смисъл за младия защитник.

23-годишният футболист е работил с Дийн Смит и преди, така че не би трябвало да му е трудно да се установи. Въпреки че може да се наложи да се конкурира с утвърденото отбранително дуо Тайрон Мингс и Езри Конса за място в стартовите единадесет, той със сигурност ще играе по-редовно на “Вила Парк”.