Winbet фаворизира Байерн Мюнхен срещу Пари Сен Жермен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Байерн и ПСЖ излизат един срещу друг тази вечер от 22:00 ч. на "Алианц Арена"

Вниманието на повечето футболни фенове тази вечер ще бъде насочено към 1/4-финала от Шампионска лига между Байерн Мюнхен и Пари Сен Жермен. Двама от фаворитите в турнира се срещат в доста ранен етап на директните елиминации, като тези два клуба бяха в битката за трофея през миналия сезон, когато на финала немският гранд триумфира с 1:0 срещу ПСЖ. В предстоящия мач букмейкърът WinBet България отново фаворизира баварците да спечелят, тъй като коефициентът за краен изход 1 е доста по-нисък в сравнение с знак 2 за победа на френския шампион.

Възпитаниците на Маурисио Почетино загубиха с 0:1 от Лил в сблъсъка си в Лига 1 през изминалия уикенд. Нещата вървят по-добре за Байерн в момента, който победи втория в класирането в Бундеслигата РБ Лайпциг, за да изгради аванс от седем точки на върха. Могат ли европейските шампиони да продължат страхотна седмица с поредната си голяма победа?

Полската звезда Роберт Левандовски пропуска най-важната домакинска среща на Байерн през сезона, но баварците са в добра форма. Байерн спечели седмата си поредна победа без най-добрия нападател в света, така че без него също са фаворити в предстоящия мач. Байерн влиза в тзои двубой, след като спечели 18 от последните си 19 мача в Шампионската лига. Тази серия включва успех със 7:2 срещу Тотнъм на Маурисио Почетино, като новият треньор на ПСЖ със сигурност си спомня този разгромн. Баварците спечелиха всеки домакински мач в Европа от септември 2019 г., което ги прави логични фаворити.

ПСЖ достигна до 1/8-финалите на Шампионска лига, след като елиминира Барселона на 1/8-фналите. Френският шампион играе силно на чужд терен и ще се стреми да вкара попадение на “Алиан Арена”, за да има добри шансове за реванша. ПСЖ има мениджър с репутация, който трябва да докаже класата си в големите мачове и предстои да видим дали ще го стори при първия си огромен тест в сряда вечер в Мюнхен.

Факти преди мача

  • Байерн Мюнхен е в серия от 3 поредни победи у дома срещу Пари Сен Жермен
  • Гостите не успяха да отбележат гол само в един от последните си 43 двубоя в турнира – при поражението във финала от Байерн
  • Единственият предишен мач на мениджъра на ПСЖ Маурисио Почетино срещу Байерн Мюнхен беше с Тотнъм през октомври 2019 г., губейки с 2:7
  • Килиан Мбапе участва пряко в 35 гола в 33 мача за парижани в Шампионската лига (19 гола, 16 асистенции), като е отбелязал в шест от седем мача в състезанието през този сезон
  • Байерн Мюнхен ще бъде без Роберт Левандовски, който е вкарал в 10 от 13-те си мача в Шампионската лига под ръководството на Ханс-Дитер Флик, като 15-те гола на поляка при Флик са най-много от всеки играч в състезанието, откакто мениджърът пое тима през ноември 2019 г.