България излиза за победа срещу Северна Македония
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Лъвовете" ще се изправят срещу отбор във възход

Българският национален отбор стартира днес участието си в турнира Лига на нациите. Третото издание на надпреварата за “лъвовете” започва с домакинство на Северна Македония, като двете държави са в група 4 на Лига С, където са още Гибралтар и Грузия.

България ще се стреми да направи по-силно представяне в тазгодишното издание на Лига на нациите. В предходния турнир записахме две равенства и четири загуби, като вече в девет поредни срещи в турнира нямаме победа. Българският тим е отслабен за срещата със Северна Македония, тъй като контузии получиха Георги Йомов и Ради Кирилов. България все пак ще се надява да продължи с добрите си игри на собствен терен, тъй като е в серия от три поредни победи. За първи път обаче националите ще играят в Разград, но се очаква да има сериозна подкрепа от трибуните.

Северна Македония влиза в сблъсъка с повишено самочувствие след силните резултати в последната година. Отборът бе част от Евро 2020 и остана само на един мач от класиране на Мондиал 2022. След победата над Италия на баражите като гост с 1:0, Северна Македония загуби решителния сблъсък с Португалия с 0:2.Гостите записаха четири успеха в изминалите си шест мача и са в добра форма, така че ще бъде трудно на България да ги победи. Все пак “лъвовете” излизат за победа и ще преследват трите точки.

Предполагаеми състави:

България: Михайлов, Турицов, А. Христов, П. Христов, Недялков, Чочев, Кръстев, Миланов, Стефанов, Десподов, Минчев.

Северна Македония: Димитриевски, Алиоски, Муслиу, Велковски, Ристевски, Барди, Спировски, Трайковски, Елмас, Николов, Ристовски.