И това доживяхме – Андора ни победи на футбол при 19-годишните
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Селекцията на България до 19 г. се сгромоляса срещу футболното джудже

България до 19 г. допусна срамна загуба от Андора с 1:2, като мачът бе решителен за ласиране за елитния кръг на Евро 2024. Юношеският ни национален отбор имаше и домакинско предимство, тъй като двубоят се игра в Албена, но връстниците им от Андора ги надвиха.

В тази възрастова група тимът на Адора постигна първата си победа от 2016 година, когато записа успех над Лихтенщайн. Иначе България поведе в двубоя с гол на Мартин Георгиев, но в крайна сметка допусна шокиращ обрат.

Футболистът на Славия вкара за 1:0 в края на първото полувреме. В началото на втората част Кристиян Балов от нашите получи червен картон, а веднага след това Андора вкара изравнителен гол.

В 65-тата минута Молинс отбеляза за 2:1 в полза на Андора и обратът бе факт. Българите не успяха да се вдигнат, а и бяха с човек по-малко, така че загубиха срещата.

Юношеският ни национален отбор завърши на последно място в Група 3 с актив от 2 точки след равенства Сърбия и Шотландия. Първи са шотландците със 7 точки, втори са сърбите с 4, селекцията на Андора зае 3-ата позиция с 3 пункта.

Стартов състав на България: 1. Алекс Божев, 3. Михаил Цонев, 5. Росен Маринов, 6. Мартин Георгиев, 7. Захари Атанасов, 14. Дамян Йорданов, 8. Антоан Стоянов, 18. Чунг Нгуен До, 11. Борислав Маринов, 9. Преслав Бачев, 22. Стефан Трайков.