Съотборник на Луис Суарес потвърди преминаването си в Берое
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
25-годишният нападател Алдемир дос Сантос Ферейра – Ферейриня ще заиграе за заралии след Нова година

Бразилският футболист Алдемир дос Сантос Ферейра – Ферейриня от Гремио разкри, че ще премине в тима на Берое пред местното издание UOL.

“Предстои ми ново предизвикателство в Европа. През следващата година ще играя в България за тима на Берое. Нямам търпение за тази крачка в моята кариера. Знам, че тимът е със сериозни амбиции да играе в европейските клубни турнири, ако не още това лято, то през следващата година. Берое е много амбициозен проект, с който се надявам да постигна успех. Знам, че в Берое има много латиноамерикански футболисти. Вярвам, че те ще ми помогнат за по-бързата адаптация. Не знам много за българското първенство, но вярвам, че това ще бъде истинско предизвикателство, за да мога да покажа най-доброто, на което съм способен. Познавам се с Дарлан, с когото до преди няколко месеца играехме заедно. Той премина в Левски. Ще се информирам от него за българския футбол и начина на живот в България“, каза Ферейриня.

Според информацията на „UOL“, Ферейриня ще премине в Берое под наем до края на сезона, тъй като има договор с Гремио до края на 2024 г. В Берое вече са започнали работа по изваждането на работна виза на бразилския футболист.

Ако Берое наистина привлече съотборника на Луис Суарес, това ще бъде втори много сериозен трансфер на заралии, които вече се подсилиха с бившия играч на Бока Хуниорс – Себастиан Вия.