Барса хвърли поглед на защитник на Атлетико за заместник на Пике
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Барселона следи бразилския защитник на Атлетико Мадрид Фелипе за потенциален заместник на Жерар Пике, който е контузен

Според информация на испанското издание AS, Барселона планира да нанесе трансферен удар през януари на един от големите си съперници в Ла Лига – Атлетико Мадрид, след като ще направи оферта за защитника Фелипе на фона на контузиите в клуба от “Камп Ноу”.

През последните седмици Барселона беше ударена с множество контузии в защита. Докато Самюел Умтити не е изиграл нито една минута футбол през този сезон, младежът Роналд Араухо също е получил контузия в началото на кампанията, а през миналия месец и Жерар Пике се контузи и ще отсъства доста време от терените.

Бившият испански национал може да неиграе до април следващата година, което означава, че ще пропусне голяма част от сезона. И с Клеман Ленгле, който също получи лека травма през изминалия уикенд, Барселона се оказва с голям проблем в зоната на централния защитник, което кара мениджъра Роналд Коман, да използва Френки де Йонг в защита.

В същото време вицекапитанът на Барселона B Оскар Мингеза впечатли с изявите си, но “блаугранас” се стреми да укрепи защитните си редици през януари, като се изготвят планове за привличане на двама нови централни защитници, след като трансферният прозорец бъде отворен за сделки. Ерик Гарсия от Манчестър Сити остава твърдо в радарите на Барселона и е основната им цел да подсилят защитата си. Каталунците обаче вече определиха и Фелипе от Атлетико Мадрид като опция преди зимния прозорец.

31-годишният бразилец се премести в Европа през лятото на 2016 г., след като бе привлечен от Порто. Фелипе прекара три години в португалския тим, записвайки 144 участия преди Атлетико Мадрид да го привлече миналата година. Той бе основен играч за тима през последния сезон, както и в ранните етапи на настоящата кампания, но в момента 31-годишният играч е по-често резерва, тъй като Диего Симеоне предпочита да използва Стефан Савич, Хосе Хименес и Марио Ермосо.

Барселона се надява да се възползва от ситуацията, като направи оферта за бразилския бранител в трансферния прозорец през януари. Твърди се, че “каталунците” ще отправят офет за шестмесечна сделка за наем, която да включва и опцията за закупуванее на футболиста.

Освен с Гарсия и Фелипе, Барселона е свързана и с шокиращ трансфер на бившия защитник на Реал Мадрид Есекиел Гарай, който в момента е свободен агент. Остава да видим в крайна сметка с кой “каталунците” ше подпишат, след като се отвори трансферният прозорец през януари.