Барселона намери решение как по-бързо да сключи договор с Меси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Каталунците" ще разкарват ненужните играчи

Бордът на директорите на испанския гранд Барселона е обсъждал подписването на нов контракт със суперзвездата Лионел Меси на последното си събрание. Както е известно, от 1 юли аржентинецът е свободен агент, тъй като договорът му с “блаугранас” изтече.

Матео Алемани, който отговаря за трансферите на “Камп Ноу”, е разяснил каква е ситуацията с тавана на заплатите в клуба и какви мерки е нужно да се предприемат, за да се стигне до споразумение с Меси възможно най-бързо. Идеята на Алемание да се разтрогнат договорите на някои от ненужните играчи, за които няма купувач, като по този начин да се спестят средства, които да влязат в употреба по новия договор с Лео Меси.

Президентът на Барса Жоан Лапорта е информирал своите колеги, че е решил да положи всички усилия да задържи аржентинската звезда, защото това е стратегическа сделка за клуба. Желанието на Лапорта е било одобрено.

Според информациите, Барса ще се радели с Самюел Умтити и Миралем Пянич. Двамата играчи не попадат в плановете на наставника Роналд Куман за следващия сезон, а ако не им се намери нов клуб, то е възможно да бъдат освободени. Така “блаугранас” ще успеят да редуцират бюджета си за заплати и ще може да сключат договор с Лео Меси.