Барселона обмисля привличането на звезда на Манчестър Сити
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Барселона обмисля да привлече нападателя на Манчестър Сити Рахим Стърлинг на фона на несигурното бъдеще на Усман Дембеле на Камп Ноу

Каталунското издание SPORT съобщава, че Барселона обмисля да привлече английския нападател на Манчестър Сити Рахим Стърлинг в предстоящия трансферен прозорец.

Рахим Стърлинг се утвърди като един от най-добрите нападатели във Висшата лига, откакто направи трансфера си в Манчестър Сити от Ливърпул през лятото на 2015 г. Към днешна дата, 26-годишният футболист е записал 292 участия за английските шампиони, като може да се похвали с 114 гола и 87 асистенции, а също така завоюва няколко титли и трофеи.

Въпреки че е бил неразделна част от успеха, който Манчестър Сити постигна под ръководството на Пеп Гуардиола, Стърлинг не взе участие в няколко важни мача в края на кампанията 2020/21, а това постави под съмнение бъдещето му на стадион “Етихад”. Твърди се, че Арсенал има интерес към него, а сега и Барселона влиза в битката.

Барселона имаше колеблив сезон 2020/21 под ръководството на новия мениджър Роналд Куман, като съставът ще претърпи доста промени. Всъщност каталунският гранд вече доведе трима нови играчи в лицето на Серхио Агуеро, Ерик Гарсия и Емерсън. И все пак трансферната дейност далеч не е завършена на Камп Ноу.

Барселона търси още подкрепления в атакуващата зона, което е разбираемо, като се има предвид, че Франсиско Тринкао няма бъдеще на Камп Ноу, докато Антоан Гризман не винаги е в най-добрата си форма, когато играе по фланговете. Най-голямата причина “блаугранас” да обмисли да пръсне пари за ново крило е несигурността около Усман Дембеле.

Французинът навлиза в последната година от договора си с Барселона и клубът възнамерява да му предложи удължаване на контракта. Въпреки това, тъй като бившата звезда на Борусия Дортмунд може и да не предприеме предложението, тъй като към него интерес има от доста отбори. Затова тимът от “Камп Ноу” се насочва към Стърлинг, който обаче ще струва доста пари на “каталунците”, тъй като има договор с Ман Сити до лятото на 2023 г.