Барселона разгроми Осасуна навръх 121-вия си рожден ден
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците вкараха 4 попадения във втори пореден мач

Барселона записа убедителна победа с 4:0 срещу в двубой от 11-ия кръг на испанската Ла Лига. По едно попадение за успеха на “блаугранас” реализираха Мартин Брейтуейт, Антоан Гризман, Филипе Коутиньо и Лионел Меси. В днешния ден Барселона празнуваше и своя 121-ви рожден ден, след като клубът е основан на 29 ноември 1899 г.

С победата в този двубой, Барса прогресира до 7-ото място в класирането на Примера Дивисион, след като събра 14 точки. Тимът на Роналд Куман изостава на цели 9 точки от лидера Реал Сосиедад, но има и мач по-малко.

Звездата на домакините Лионел Меси се завърна в стартовия състав, след като получи почивка в мача с Динамо Киев през седмицата. Сред титулярите отново бе и Френки де Йонг, който също не пътува за Украйна за двубоя с Динамо. Меси си партнираше в нападение с Брейтуейт и Гризман, а в халфовата линия действаха Де Йонг, Педри и Коутиньо. На вратата Роналд Куман избра Тер Стеген, като пред него стартираха Сержиньо Дест, Мингуеса, Ленгле и Алба.

Барселона започна много по-активно двубоя и имаше шансове за ранно попадение чрез Гризман и Коутиньо, но двамата не успяха да поразят целта. В 29-ата минута “каталунците” поведоха с попадение на Мартин Брейтуейт, който отбеляза третия си гол за последните два мача – 1:0.

Три минути преди края на първата част Барса вкара втори гол чрез Гризман. Домакините организираха добра атака, като защитник на Осасуна изби центриране на съперников футболист, но топката попадна на волето на Гризман, който щеше да скъса мрежата от дъгата на наказателното поле – 2:0.

Дванадесет минути след подновяването на играта Филипе Коутиньо записа името си сред голмайсторите. Бразилският национал отбеляза за 3:0 след асистенция на Гризман, който направи силен мач.

В 73-ата минута Лионел Меси също намери мрежата. Аржентинската звезда вкара попадение с прекрасен удар от над 20 метра – 4:0. Меси посвети своя гол на покойния Диего Марадона, като след попадението съблече екипа си и остана по фланелка на аржентинския Нюелс Олд Бойс с номер 10.

Барса имаше още възможности за попадение до края на мача, но не успя да вкара пети гол, като и по този начин победата им беше достатъчно убедителна.