Барселона си извоюва място на полуфиналите на Купата на Краля
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците с минимален успех срещу Реал Сосиедад

Барселона победи Реал Сосиедад с 1:0 в двубой от 1/4-финалите на Купата на Краля. Единственото попадение в срещата на “Камп Ноу” бе дело на Усман Дембеле в 52-рата минута. Реал Сосидад игра близо 50 минути с човек по-малко, след като Брайс Мендес бе изгонен в края на първото полувреме.

Барселона имаше тотално надмощие срещу баските, като се представи стабилно в защита за пореден път. Шави започна с оптимален състав, залагайки на Тер Стеген на вратата, а пред него действаха Кунде, Араухо, Кристенсен, Балде, Де Йонг, Бускетс, Педри, Дембеле, Левандовски и Гави.

В началните минути на срещата Барса вкара попадение, но то бе отменено заради засада на Френки де Йонг. В 17-ата минута Усман Дембеле шутира покрай вратата на гостите.

В 40-ата минута гостите от Сан Себастиян останаха с човек по-малко. Брайс Мендес влезе грубо на Серхио Бускетс и получи дирктен червен картон. Натискът на каталунците се засили още повече, но попадение до почивката така и не падна.

В 52-рата минута Усман Дембеле шутира от малък ъгъл и успя да изненада вратаря на гостите – 1:0.

В средата на втората част мощен шут на Гави се отби в напречната греда.

Барселона задържа аванса си до края на двубоя, като пропусна още няколко ситуации за гол, но в крайна сметка премина към 1/2-финалната фаза на Купата на Краля.