Бензема ще пропусне мача срещу Сосиедад
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Не е ясна причината поради която Бензема пропуска мача на "Сан Себастиан"

Френският централен нападател на Реал Мадрид – Карим Бензема не попадна в групата на тима за гостуването на Реал Сосиедад, което е тази вечер от 22:00 часа, съобщиха от клуба. От “белия балет” обаче не уточниха дали футболистът е контузен.

Според медиите в Испания може би става въпрос за дадена почивка на нападателя от страна на Карло Анчелоти, заради предстоящия финал за Купата на Краля срещу Осасуна в Севиля.

Бензема се пресъедини към листата на играчи, които няма да пътуват за Сан Себастиан, като сред тях са още Дейвид Алаба, Ферлан Менди и Лука Модрич. Винисиус пък е с наказание, след като натрупа 10 жълти картона.

В отсъствието на Бензема и Винисиус, Еден Азар, Мариано Диас, а дори младият Алваро Родригес ще имат шансове да играят.

Бензема вкара три хеттрика през април, като последният бе срещу Алмерия (4:2), като по този начин подгони Роберт Левандонски в класирането на голмайсторите. Французинът има 17 попадения, а полякът е начело с 19 за момента. Бензема е играл седем мача по-малко от съперника си.

Носителят на “Златната топка” кара труден сезон с много физически проблеми, макар и несериозни. Той вече пропусна 14 срещи през сезона.