Ботев Пловдив ще има дублиращ отбор през сезон 2021/22
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Желанието на руския бизнесмен Антон Зингаревич е новият Ботев Пловдив-2 да играе във Втора лига

Ботев Пловдив ще стартира свой дублиращ тим от следващия сезон, като в отбора ще се обиграват момчетата от школата, които не попадат в първия състав, информира БТА. Идеята е на новия собственик на “жълто-черните” Антон Зингаревич.

Руския бизнесмен иска сформираният отбор Ботев Пловдив-2 да участва във Втора лига, но не е ясно дали БФС ще допусне такова включване. Шансовете на “канарчетата” идват от често отказващите се и фалирали отбори, които са участвали във втората дивизия на българския футбол.

Това няма да е първият път, в който Ботев Пловдив ще има дублиращ отбор. Когато клубът беше управляван от КТБ и бизнесмена Цветан Василев се използваше отбора на Раковски в едноименното градче за дублиращ отбор на “жълто-черните”.

В същото време, няколко от младите таланти на Ботев от набор 2001 ще заиграят под наем в датския втородивизионен Фремад Амагер. Предстои да се разбере кои от футболистите ще приемат този вариант да развитие на кариерата си.

За да бъде повишено нивото на работата в школата на Ботев Пловдив, босът на клуба Антон Зингаревич е взел решение да добави още треньори при подрастващите. Първите двама нови специалисти в Коматево са треньор по физическата подготовка и треньор на вратарите, които идват съответно от Англия и Нидерландия.