Ботев Пловдив ще трансферира вратар в чужбина
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Треньорът на "жълто-черните" Душан Керкез с коментар за евентуален трансфер на титулярния страж Хидайет Ханкич

Вратарят на Ботев Пловдив – Хидайет Ханкич, почти сигурно ще напусне клуба в началото на 2024 г. Футболистът бе свързван с Лудогорец, но надали ще премине при “орлите” според думите на треньора Душан Керкез. Специалистът призна, че за „канарчетата“ ще е трудно да задържат Ханкич, който вече е и национал на Босна и Херцеговина.

„Що се отнася до този клуб (б.р. – Лудогорец), не знам. Ханкич се представя добре, много съм доволен и мисля, че ще ни бъде трудно да го задържим през януари. Вярвам, че ще напусне България. Ако има трансфер, ще бъде в чужбина. Той е страхотен футболист. Честно казано, бих искал да остане, но и бих искал да направи ход, защото е време“, каза Керкез за босненския сайт SportSport.

Хидайет Ханкич премина в състава на Ботев Пловдив през лятото на 2021-а година със свободен трансфер от румънския клуб Ботошани. Вратарят се превърна в ключов футболист за „канарчетата“, като е изиграл 57 мача във всички турнири. Ханкич е направил редица силни мачове до момента, като може да се похвали с 15 „сухи“ мрежи.