google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Дерби между два от претендетите за титлата на "Алианц Стейдиъм" тази вечер

Голямо дерби ще се изиграе в Серия А тази вечер – Ювентус приема Наполи в среща от 15-ия кръг Калчото. Домакините влизат в двубоя с увереност и самочувствие, след като се представят силно през сезона. Ювентус е и фаворитът за победата на “Алианц Стейдиъм”. В сайта на букмейкъра Бетано спорт виждаме, че коефициентите са в полза на “старата госпожа”. Ставката за победа на торинския гранд е 2.43, докато успех на Наполи е оценен на 3.37.

В момента Ювентус е на второ място в класирането на Серия А и е във впечатляваща форма досега през сезона. Бианконерите сразиха Мнца с 2:1 в предишния си мач. Наполи, от друга страна, е на пето място в таблицата на лигата в момента и се представя доста колебливо. Неаполитанци загубиха с 0:3 от Интер миналата седмица и ще трябва да подобрят значително играта си, за да вземат нещо от мача с Юве.

Ювентус спечели само един от последните си седем мача срещу Наполи в Серия А, като единствената им победа през този период дойде с резултат 2:1 през април 2021 г. Наполи е непобеден в три от последните си шест мача далеч от дома срещу “старата госпожа”. Но пък неаполитанци са загубили общо 70 мача срещу Юве в историята на Серия А – повече поражения, отколкото са претърпели срещу който и да е друг съперник в елита.

Като цяло статистиката няма да играе роля в предстоящия мач. Бетано дава леко предимство на Ювентус и предстои да видим дали “старата госпожа” ще запише нов добър резултат през сезона или пък Наполи ще започне своето възраждане.