Приключи ли Николай Костов с Левски?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът по всяка вероятност си тръгва от "Герена" след мача с Ботев Враца.

Раздираният от сериозни критики в последно време – Николай Костов, изглежда няма да продължи да води Левски занапред.

Опитният специалист ще се раздели на 99% със своя пост, като това ще се случи след гостуването на “сините” на Ботев Враца, което е в събота и стартира от 17:30 часа, съобщава “Тема Спорт”.

Ръководните фактори на стадион “Георги Аспарухов” ще предприемат това действие, за да бъде направен опит за намаляване на напрежението в отбора.

Както е известно, столичани вече са аут от битката за Sesame Купа на България, след като бяха отстранени драматично от надпреварата от Хебър Пазарджик в сряда.

Николай Костов имаше трудната задача да поеме Левски, след като тимът бе напуснат от Станимир Стоилов.

Мъри, който понастоящем води турския втородивизионен Гьозтепе, взе това решение, тъй като не бе съгласен с управленската политика на родния гранд.

В началото Левски тръгна по отличен начин под ръководството на Костов и стигна до плейоф за влизане в груповата фаза на Лигата на конференциите, където обаче “сините” преклониха глава пред германския Айнтрахт Франкфурт.

В първенството също в началото нещата бяха в положителна насока, но в последните няколко кръга отборът на Левски записа серия от колебливи резултати, изоставайки сериозно от главните съперници в челото.

За Костов това бе втори период начело на столичния гранд. Първият престой на треньора на “Герена” беше през сезон 2011/2012г. и приключи след 4 месеца.