Ботев Пловдив привлече талантлив нигериец
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Младокът Ехие Укаки премина на "Колежа" като свободен агент

Ботев Пловдив се похвали с второ ново попълнение за тази зима, след като се подсили с нигериеца Ехие Укаки. В четвъртък “жълто-черните” обявиха и трансфера на нападателя Георги Николов от Хебър.

Укаки е роден през 2004 г. и се подвизава като десен бек или крило. Поливалентният футблист пробен период при “жълто-черните”, преди да подпише договор, като идва в клуба като свободен агент.

“Роден през 2004г., Укаки играе като десен бек/крило. Той прекара 2 години във Виста (Геленджик). Укаки бе основна част от тима на Виста, който триумфира на “Botev Cup” през лятото на 2023г. и се отличи с приза за най-добър десен бек на турнира.

Укаки акостира на “Колежа” като свободен агент. Нигириецът премина успешен пробен период в клуба, по време на който успя да убеди старши треньора Душан Керкез,че има нужните качества. Самият Укаки изпъква със своята бързина и техника”, пишат от “жълто-черните”.

Спортният директор на тима Артур Платек заяви, че Укаки е ного бърз и технически добре подготвен играч, който си е заслужил договора.