Арсенал и Челси ще се борят за подписа на Карим Бензема
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Топчиите" са готови да влязат в надпреварата за привличането на Бензема

Според TEAMtalk има спекулации, че Арсенал може да влезе в надпреварата за подписа на бившия капитан на Реал Мадрид Карим Бензема в сделка под наем. Нападателят на Ал Итихад напоследък имаше проблеми с клуба от Саудитската професионална лига, като по този начин предизвика слухове за временно преместване, а Челси има интерес към него.

Треньорът на “артилеристите” Микел Артета търси нов нападател през този зимен прозорец, тъй като в краткия му списък има много класни имена.. От финансова гледна точка привличането на предпочитаните от специалсита играчи може да изглежда трудно, тъй като Арсенал може да се сблъска с проблеми, свързани с финансовия феърплей, освен ако не успеят първо да продадат на добра цена някой от футболистите си.

Арсенал не се представя добре пред вратата на съперника, като нито един от техните нападатели не постигна върховете от миналия сезон. Артета гледаше на Айтън Тони на потенциална опция, но огромната цена на нападателя на Брентфорд изважда “артилеристите” от надпреварата за момента.

Следователно се появи необходимостта от намиране на решение и в информацията се посочва, че обмислят оферта за Карим Бензема. Бившият капитан на Реал Мадрид може да напусне Ал Итихад този месец и потенциално да се върне в Европа със сделка под наем.

Въпреки че Арсенал се появи в надпреварата, те не са единственият отбор, който желае французина. Челси също обмисля оферта, тъй като те също имат голяма нужда от нов и доказан нападател в този трансферен прозорец.