Барселона отпада от надпреварата за Бруно Гимараеш
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Шампионът на Ла Лига е почти аут от надпреварата за подписа на халфа на Нюкасъл Юнайтед

Според информация на испанското издание SPORT, Бруно Гимараеш е в полезрението на Барселона. Но действащите шампиони на Ла Лига почти са извън надпреварата за подписа на звездата на Нюкасъл. Освобождаващата му клауза от 100 милиона паунда представлява голям проблем за Барселона. Междувременно бразилският национал води преговори с Пари Сен Жермен за евентуален трансфер през лятото.

Бруно Гимараеш постигна големи успехи, откакто се присъедини към Нюкасъл от Лион през януари 2022 г. 26-годишният играч вече беше много търсен на пазара, преди да се премести на “Сейнт Джеймсис Парк”. Но акциите му скочиха рязко през последните две години, като повечето топ клубове насочиха поглед към него.

Бразилският национал е играл 87 пъти досега за Нюкасъл Юнайтед, като е записал 11 гола и 10 асистенции. Напълно логично добрите игри на Бруно Гимараеш не останаха незабелязани, като халфът привлече вниманието на няколко клуба от висок ранг в Европа.

Интересът на Барселона към бившия полузащитник на Лион не е изненадващ. Действащият шампион в Ла Лига се нуждае от дългосрочен наследник на Серхио Бускетс. Тъй като Ориол Ромеу не се представя на необходимото ниво за каталунския клуб, те искат негов заместник. Високата цена на Гимараеш обаче спира Барселона за трансфер. След като и ПСЖ иска да си осигури услугите на халфа, то парижани са считани за фаворити за подписа му и Барса може да се оттегли от надпреварата.