Бразилия и Испания ще играят приятелски мач срещу расизма
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бразилия ще играе приятелска среща с Испания през март 2024 година, като част от рекламна кампания срещу расизма под мотото "Една кожа", обявиха футболните федерации на двете страни

Бразилия ще играе приятелска среща с Испания през март 2024 година, като част от рекламна кампания срещу расизма под мотото “Една кожа”, обявиха футболните федерации на двете страни. В официално изявление на испанската футболна централа се казва, че мачът ще се проведе в Испания, за да “покаже позициите на двете страни срещу насилието във футбола и да засили вече съществуващите добри отношения”.

Президентът на испанската федерация Луис Рубиалес ръководи кампанията “Расистите вън от футбола” за изкореняване на дискриминацията по стадионите, след като нападателят на Реал Мадрид Винисиус Жуниор бе обиждан на расова основа по време на мач от Ла Лига на стадион “Местая” във Валенсия на 21 май, а и многократно по испанските съоръжения през последните седмици.

“Този мач, в сътрудничество с моя приятел Луис Рубиалес, ще бъде важен и за по-нататъшните действия в яростната борба срещу расизма във всички краища на планетата”, добави президентът на Бразилската футболна федерация Еналдо Родригес.

Бразилия и Испания ще се изправят един срещу друг за десети път, като пет победи има южноамериканците, две европейците и два мача са завършили наравно. Последният им сблъсък беше на финала за Купата на Конфедерациите през 2013 година, когато Бразилия победи тогавашния световен шампион с 3:0.