Участието на Бразилия на Мондиал 2026 е под въпрос
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Селесао" може да не играе на Световното през 2026 г.

След неприятните сцени на мача Бразилия – Аржентина – инцидентите между бразилската полиция и привържениците на световните шампиони, ФИФА реши да стартира разследване срещу организатора и конкретно срещу Бразилската футболна конфедерация.

Бразилски и аржентински фенове започнаха да се бият зад една от вратите по време на националните химни, което накара полицията да нападне привърженици на “гаучосите” и се стигна до големи ексцесии.

В момента всички в страната са в паника. Ако бъде наложено, има опции за 3 вида наказания. Първото е да се глоби организаторът, след това следващата среща или срещи да се играят пред празни трибуни и третото, което е причината за паниката – да бъдат отнети точки от актива на “селесао”.

Проблемът е, че бразилскяит отбор е на 6-то място в класирането в квалификационната група и при условие, че отнемат точки на отбора, тогава Бразилия ще има сериозни трудности да се класира на Мондиала след 3 години. Както е известн, световното първенство през 2026 г. ще се проведее в САЩ, Канада и Мексико.

До момента единствено Бразилия е участвала на всички световни първенства в историята, като “селесао” са абсолютни рекордьори.