Винисиус с коментар след поредната расистка атака срещу него
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Поздравления за Севиля за бързото позициониране и наказание в поредния тъжен епизод за футбола в Испания", пише бразилецът

Бразилската звезда на Реал Мадрид – Винисиус Жуниор, похвали съперника в съботния мач Севиля за бързите действия срещу фена, за когото се твърди, че е отправил обиди към него на расова основа в срещата на “Рамон Санчес Писхуан”.

Офанзивният футболист на “белия балет” публикува снимка в социалните мрежи, на която се вижда мъж, който прави расистки жест към него. Винисиус споделя, че втори клип, който е получил, показва друг привърженник на Севиля, отправял подобни обиди.

“Поздравления за Севиля за бързото позициониране и наказание в поредния тъжен епизод за испанския футбол”, пише бразилецът.

“За съжаление имах достъп до видеозапис на още един расистки акт в срещата тази събота, този път извършен от дете. Много съжалявам, че няма кой да ви научи. Аз инвестирам, и то много, в образованието в Бразилия, за да се формират граждани с нагласи, различни от тези”, добавя Вини Жуниор.

“Лицето на днешния расист е показано по сайтове в медиите, както и в много други случаи. Надявам се испанските власти да дадат своя принос и да променят законодателството веднъж завинаги”, добави бразилският национал.

Припомняме, че Реал Мадрид завърши наравно 1:1 срещу Севиля в събота, като двата тима си размениха по едно попадение през второто полувреме.