Осем гола делят Гризман от най-важния рекорд в историята на Атлетико
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
През този сезон Антоан Гризман може да стане голмайстор номер 1 за всички времена на мадридчани

Антоан Гризман показва невероятната си класа, след като се завърна в тима на Атлетико Мадрид от Барселона. Още в първата си кампания обратно в клуба, френският нападател демонстрира, че е един от най-добрите футболисти в света. През новия сезон 2023/24 обаче французинът е в още по-добра форма, като е вкарал 8 гола за “дюшекчиите” във всички турнири.

В събота вечер Гризман заби хеттрик във вратата на Селта при успеха с 3:0 на “Естадио Балаидос” в мач от десетия кръг на Ла Лига. Така Антоан Гризман е още по-близо до абсолютния голмайсторски рекорд в тима на Атлетико. Най-добрият голмайстор на клуба за всички времена е легендата Хосе Луис Арагонес, който между 1964 и 1974 е отбелязал 172 гола за мадридския отбор.

В момента Гризман има 165 попадения за Атлетико, като трябва да реализира още 8 попадения, за да задмине Арагонес. Сега бившият нападател на Барселона е трети в тази престижна класация. Втората позиция се държи от Адриан Ескудеро, играл в средата на миналия век, като той е вкарал 169 гола за “дюшекчиите”.

Следващият мач на Атлетико е срещу Селтик в Шампионска лига на 25 октомври (сряда) и Гризман има възможност да увеличи своя брой попадения.