Чешки вратар: “ЦСКА е най-големият клуб в България!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Черни сравни Армейците със Селтик и Рейнджърс

Чешкият вратар Томаш Черни, който защитаваше екипа на ЦСКА между 2012 и 2014 година, обяви в интервю за шотландския The Herald, че Армейците са най-големият клуб в България.

35-годишният страж, който прекрати кариерата си по-рано този месец, премина в гръцкия Ерготелис, след като напусна “Българска армия”, а след едногодишен престой игра в шотландските Хибърниън, Партик Тисъл и Абърдийн.

“Престоите в България и Гърция бяха наистина интересни,” разкрива Черни, който записа 56 мача за Червените през двете години в Борисовата градина.

“Трябваше да живея в нови държави и да уча нови езици. ЦСКА е най-големият клуб що се отнася до история и статут в България. Това е все едно да подпишеш с някой от двата големи гранда тук в Шотландия – Селтик или Глазгоу (Рейнджърс).

„И все пак, беше съвсем различно изживяване, говорейки за футбола. Имаше много финансови проблеми в клуба, с които трябваше да се справям, но определено бе добър опит за мен.

“Наистина се наслаждавахме на времето си в София. Жена ми все още се връща там, защото наистина харесва това място, така че ние винаги ще харесваме този град. Имахме няколко добри години там.”