ЦСКА София взе качествен вратар от Англия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Броени дни след раздялата с литовския вратар Витаутас Черняускас ЦСКА София направи силен ход, привличайки бившия младежки национал Димитър Евтимов, съобщиха от клуба.

26-годишният страж, който стана четвъртото ново попълнение в тима на Стамен Белчев премина успешно медицински прегледи и още днес ще се включи в тренировките преди старта на новия сезон 2020/2021 година.

Евтимов натрупа солиден опит по английските терени, където още през 2011 година подписа договор с двукратния европейски клубен шампион Нотингам Форест.

В края на миналия сезон Евтимов напусна тима от Лига 1 Акрингтън Стенли, а преди това обличаше също екипа на Бъртън Албиън.

Евтимов, който може да се похвали и с повиквателна за мъжкия национален тим на България бе обявен за Новобранец на годината в Чемпиъншип през 2013 година. Това се на официална церемония в Лондон, на която присъстваха над 600 гости от почти всички професионални английски клубове.

С привличането на Евтимов ЦСКА София засили неимоверно конкуренцията за вратарския пост, на който неизменен титуляр през изтеклия сезон бе бразилецът Густаво Бусато.

Червените приветстваха вратаря и му пожелаха много “сухи мрежи” и успехи.

Ето и какво написа клубът на официалния си сайт:

Пред клубната медия Димитър Евтимов сподели, че да играе за ЦСКА за него е сбъдната мечта и сериозна крачка напред в кариерата му. Още от дете е запален по червената магия от неговите баща и дядо, които са потомствени армейци. Осъзнава огромната отговорност да е част от най-великия футболен клуб в България и е пределно  амбициран да се пребори за титулярното място под рамката на  вратата, за да помогне на отбора да се представи отлично, както в евротурнирите, така и в новото футболно първенство и турнира за Купата на България.

Пожелаваме на Димитър Евтимов здраве, сухи мрежи, късмет и много успехи с червената фланелка!

 

ЦСКА София взе качествен вратар от Англия 1